Ak sa chystáte na prípravu rezancov z bravčovej krkovičky spolu s opekanými zemiakmi, tu sú potrebné suroviny a postup:
Potrebné suroviny:
- 300 g rezancov
- 500 g bravčovej krkovičky
- 4 veľké zemiaky
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na opekacie účely
Rezance so bravčovou krkovičkou a opekanými zemiakmi
Postup prípravy:
- Začnite tak, že bravčovú krkovičku nakrájate na tenké pásiky.
- Ošúpané zemiaky rozkrájajte na malé kocky.
- Na panvici s rozohriatym olejom osmažte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájanú bravčovú krkovičku a opečte ju do zlatista a dobre prepečené.
- V inej panvici opečte kocky zemiakov do zlatista, až kým nezmäknú. Ak je to potrebné, pridajte trochu oleja.
- V hrnci so vriacou osolenou vodou uvarte rezance podľa pokynov, prevedenie sa môže líšiť v závislosti od typu rezancov.
- Keď budú všetky zložky pripravené, zmiešajte ich v jednom hrnci a dobre premiešajte.
- Podľa vlastného vkusu pridajte soľ a korenie. Môžete experimentovať s rôznymi koreninami, ako je mleté čierne korenie alebo paprika.
- Servírujte teplé a vychutnajte si vašu chutnú porciu rezancov z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi!
Verím, že vám tento recept bude chutiť. Dobrú chuť!
2)
Potrebné suroviny:
Na rezance:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 300 g rezancov (napríklad široké cestoviny)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky smotany na varenie
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Na opekané zemiaky:
- 500 g zemiakov
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička rozmarínu (čerstvého, ak je k dispozícii)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy:
-
Úprava zemiakov:
- Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na mesiačiky alebo kocky.
- Vo väčšej panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájané zemiaky.
- Ochuťte soľou, korením a rozmarínom. Opekajte na strednom plameni približne 20-25 minút, kým nezískajú zlatistú a chrumkavú textúru. Sem-tam premiešajte, aby sa nepripálili.
-
Príprava rezancov:
- Medzitým uvarte rezance v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a nechajte odkapiť.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte na kocky nakrájanú bravčovú krkovičku. Opečte ju z oboch strán, kým nie je zlatohnedá a prepečená.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte, kým cibuľa nezmäkne.
- Osoľte, okoreňte a vmiešajte mletú papriku.
- Následne pridajte uvarené rezance a všetky zložky dôkladne premiešajte. Prilejte smotanu na varenie a nechajte pár minút povariť, nech sa chute prepoja.
-
Podávanie:
- Na tanier najprv servírujte porciu rezancov s bravčovou krkovičkou a vedľa pridajte opekané zemiaky.
- Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte teplé.
Dobrú chuť!