Rezeň z krkovičky

 

Ako pripraviť rezeň z krkovičky po slovensky? Tu je jednoduchý návod:

Zloženie:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 2 vajcia
  • strúhanka alebo nastruhaný tvrdý syr (podľa preferencií)
  • hladká múka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej alebo maslo na vyprážanie

 

Rezeň z krkovičky

Príprava:

  1. Plátky krkovičky jemne naklepeme kuchynským kladivom, aby mali rovnomernú hrúbku a stali sa krehkejšími.
  2. Pripravíme si dve misky – do jednej nasypeme hladkú múku a do druhej rozšľahané vajcia.
  3. Plátky krkovičky osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Každý plátok obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v jemnej strúhanke alebo nastruhanom syre.
  5. Na panvici rozohrejeme olej alebo rozpustíme maslo a plátky krkovičky opražíme z oboch strán do zlatista, okolo 3-4 minúty z každej strany.
  6. Hotové rezeňky vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  7. Podávame so zemiakovým šalátom alebo varenými zemiakmi a obľúbenou zeleninou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Rezeň z krkovičky - 2

2) Rezeň z krkovičky

Ingrediencie:

  • 500 g krkovičky
  • 2-3 vajcia
  • Strúhanka
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olej na vyprážanie
  • (Voliteľné) cesnak, bylinky (ak ich máte radi)

Príprava:

Kuracie stehná so zemiakmi v rúre

Kuracie stehná so zemiakmi v rúre

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa: Krkovičku dôkladne umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1-1,5 cm. Aby ste skrátili čas varenia a spravili mäso ešte krehkejším, môžete plátky jemne naklopať.

  2. Ochutenie: Mäso osoľte a okoreňte podľa chuti. Môžete pridať aj pretlačený cesnak alebo bylinky pre intenzívnejšiu chuť. Nechajte plátky chvíľu marinovať.

  3. Príprava na obalovanie: Pripravte tri samostatné tanieriky – do jednej dajte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajíčka a do tretej strúhanku.

  4. Obalovanie: Plátky mäsa najskôr obalte v múke, potom ich namočte do vajíčka a nakoniec obalte v strúhanke. Dbajte na to, aby boli plátky dôkladne pokryté, aby sa obal pri vyprážaní neodlupoval.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja. Keď je olej horúci, opatrne vložte obalené plátky mäsa. Vyprážajte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú textúru – približne 3-4 minúty z každej strany.

  6. Servírovanie: Vyprážané rezne vyberte a položte ich na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej. Môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu – zemiakmi, ryžou, alebo čerstvým šalátom.

  7. Dobrú chuť!

Tento recept je jednoduchý a výnimočný vďaka šťavnatej chuti krkovičky. Môžete ho variabilne obohatiť o rôzne koreniny a bylinky podľa svojich preferencií.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *