Ak by ste chceli pripraviť rezeň z krkovičky po slovensky, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 2 vajcia
  • strúhanka alebo strúhaný tvrdý syr (podľa chuti)
  • hladká múka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej alebo maslo na vyprážanie

 

Rezeň z krkovičky

Postup:

  1. Plátky krkovičky naklepeme kuchynským kladivom, aby boli jemné a rovnomerne hrubé.
  2. V dvoch miskách si pripravíme jednu vrstvu hladkej múky a druhú vrstvu rozšľahaných vajec.
  3. Plátky krkovičky osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Každý plátok krkovičky najskôr obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v jemnej strúhanke alebo strúhanom syre.
  5. Na panvici rozohrejeme olej alebo rozpustíme maslo a plátky krkovičky opečieme z oboch strán do zlatista, asi 3-4 minúty z každej strany.
  6. Hotové rezeňky vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  7. Podávame s zemiakovým šalátom alebo varenými zemiakmi a obľúbenou zeleninou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *