Rezne v jogurtovej marináde 

 

Ak túžite po lahodných a šťavnatých rezoch, jogurtová marináda je výbornou alternatívou. Tu je jednoduchý recept na rezne marinované v jogurte:

Prísady:

  • 4 porcie bravčových kotliet
  • 1 šálka jogurtu z gréckeho typu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu

 

Rezne marinované v jogurte

Príprava:

  1. V miske zmiešajte jogurt, olivový olej, nasekaný cesnak, petržlenovú vňať, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte vzniknutú marinádu.
  2. Bravčové kotlety opláchnite a osušte. Potom ich vložte do misky s jogurtovou marinádou a dôkladne zabezpečte, aby boli z každej strany pokryté. Nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc.
  3. Pripravte gril alebo teplovzdušnú rúru. Ak sa rozhodnete pre gril, zohrejte ho na strednú teplotu. Pre rúru nastavte teplotu na 200 stupňov Celzia.
  4. Rezne vyberte z marinády, nechajte prebytočnú marinádu odkvapkať a potom ich položte na gril alebo do rúry. Grilujte alebo pečte asi 15-20 minút, pričom ich pravidelne otáčajte, aby sa ugrilovali rovnomerne z oboch strán.
  5. Až sú rezne zlatohnedé a vnútri šťavnaté, vyberte ich z tepla a nechajte krátko odpočívať.
  6. Servírujte rezne s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad so zemiakovým pyré, opekanými zemiakmi či čerstvým zeleninovým šalátom.

A to je všetko! Teraz si môžete vychutnať lahodné a šťavnaté rezne marinované v jogurte. Prajeme dobrú chuť!

Rezne v jogurtovej marináde -2

Podbité zemiaky – zemiaková kyslá polievka

Podbité zemiaky – zemiaková kyslá polievka

Čítať viac »

2) Rezne v jogurtovej marináde 

Rezne sú veľmi obľúbeným jedlom v mnohých domácnostiach. Dnes vám predstavíme recept na šťavnaté rezne v jogurtovej marináde, ktoré sú plné chuti. Jogurtová marináda dodáva mäsu jemnosť a príjemný nádych, ktorý určite nadchne každého. Poďme na to!

Ingrediencie

Na prípravu rezňov marinovaných v jogurte budete potrebovať:

  • 500 g kuracieho alebo bravčového mäsa na rezne
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky alebo oregana
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Strúhanku na obalovanie
  • Oleje na vyprážanie

Postup

Najprv si pripravte jogurtovú marinádu. V miske zmiešajte biely jogurt, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a sušené bylinky. Potom pridajte kuracie alebo bravčové rezne a dôkladne premiešajte, aby boli všetky kusy dôkladne pokryté marinádou. Nechajte marinovať aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke.

Po marinovaní obalte rezne v strúhanke. Na panvici rozohrejte olej a vyprážajte rezne z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Hotové rezne podávajte s obľúbenou prílohou, akou sú zemiakové pyré alebo šalát. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Jolana72 píše:

    Recept na rezne v jogurtovej marináde sa mi zda veľmi zaujímavý a chutný. Mám rada nové recepty a tento jednoznačne vyskúšam.

  2. Matiasko Andrea píše:

    Tento recept určite vyskúšam, vyzerá skvele a zdá sa byť jednoduchý na prípravu. Teším sa na skúšanie nových jedál.

  3. Anonym píše:

    Zaujímavý recept, teraz viem, čo budem variť na obed!

  4. Daniel Karvas píše:

    Naozaj skvelý recept! Rezne v jogurtovej marináde sú výborné.

  5. Bohumila68 píše:

    Chutné a jednoduché jedlo, určite vyskúšam.

  6. Vargova Valentin píše:

    Super recept, ďakujem za nápad!

  7. Senkova Bibiana píše:

    Skvelý nápad na marinádu, musím to skúsiť!

  8. Duris Zdenka píše:

    Recept na rezne v jogurtovej marináde je naozaj skvely! Ochutnala som a boli vynikajuce.

  9. Sstodola píše:

    Tento recept urcite vyskusam. Vyzera to lahodne!