Rezne v jogurtovej marináde 

Ak máte chuť na chutné a šťavnaté reze, jogurtová marináda je skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept na rezne v jogurtovej marináde:

Zložky:

  • 4 súdené bravčové kotlety
  • 1 šálka gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Rezne v jogurtovej marináde 

Postup:

  1. V miske zmiešajte jogurt, olivový olej, nasekaný cesnak, petržlenovú vňať, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Vzniknutú marinádu dôkladne premiešajte.
  2. Bravčové kotlety opláchnite pod vodou a osušte ich. Následne ich dajte do misky s jogurtovou marinádou a poistite, aby boli kotlety zo všetkých strán pokryté marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke najmenej 1 hodinu, ideálne však cez noc.
  3. Pripravte si gril alebo teplovzdušnú rúru. Ak používate gril, zohrejte ho na strednú teplotu. Ak používate rúru, zohrejte ju na 200 stupňov Celzia.
  4. Rezne vyberte z marinády, nechajte prebytočnú marinádu odkvapkať a potom ich vložte na gril alebo do rúry. Nechajte ich grilovať alebo sať približne 15-20 minút, pravidelne ich otočte, aby sa pekne pregrilovali z oboch strán.
  5. Keď sú rezne zlatohnedé a vnútri pekne šťavnaté, vyberte ich z tepla a nechajte ich chvíľu odpočívať.
  6. Podávajte rezne s prílohou podľa vašej chuti, ako napríklad zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo čerstvými zeleninovými šalátmi.

To je všetko! Teraz si môžete vychutnať chutné a šťavnaté rezne v jogurtovej marináde. Dobrú chuť!

 

2)

Rezne sú obľúbeným jedlom pre mnohé rodiny. Dnes vám prinesieme recept na rezne v jogurtovej marináde, ktoré sú šťavnaté a plné chuti. Jogurtová marináda dodáva mäsu jemnosť a príjemnú chuť, čo zaručene očarí každého. Pustime sa do varenia!

Ingrediencie

Na prípravu rezňov v jogurtovej marináde budete potrebovať:

  • 500 g kuracieho alebo bravčového mäsového rezňa
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky alebo oregana
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Strúhanka na obalovanie
  • Oleje na vyprážanie

Postup

Na začiatok si pripravíme jogurtovú marinádu. V miske zmiešame biely jogurt, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a sušené bylinky. Potom do marinády pridáme kuracie alebo bravčové rezne a dôkladne ich premiešame, aby boli všetky kusy dôkladne pokryté. Necháme marinovať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke.

Po marinovaní si pripravené rezne obalíme v strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a vyprážame rezne z každej strany, pokým nezískajú zlatohnedú farbu. Hotové rezne podávame s obľúbenou prílohou, ako sú zemiakové pyré či šalát. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Jolana72 píše:

    Recept na rezne v jogurtovej marináde sa mi zda veľmi zaujímavý a chutný. Mám rada nové recepty a tento jednoznačne vyskúšam.

  2. Matiasko Andrea píše:

    Tento recept určite vyskúšam, vyzerá skvele a zdá sa byť jednoduchý na prípravu. Teším sa na skúšanie nových jedál.

  3. Anonym píše:

    Zaujímavý recept, teraz viem, čo budem variť na obed!

  4. Daniel Karvas píše:

    Naozaj skvelý recept! Rezne v jogurtovej marináde sú výborné.

  5. Bohumila68 píše:

    Chutné a jednoduché jedlo, určite vyskúšam.

  6. Vargova Valentin píše:

    Super recept, ďakujem za nápad!

  7. Senkova Bibiana píše:

    Skvelý nápad na marinádu, musím to skúsiť!

  8. Duris Zdenka píše:

    Recept na rezne v jogurtovej marináde je naozaj skvely! Ochutnala som a boli vynikajuce.

  9. Sstodola píše:

    Tento recept urcite vyskusam. Vyzera to lahodne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *