Rigatoni s mletým srnčím mäsom predstavuje skvelé jedlo s bohatou chuťou a výraznou arómou. Tu je jednoduchý návod na prípravu tejto delikatesy:
Ingrediencie:
- 350 g rigatoni cestovín
- 500 g mletého srnčieho mäsa
- 1 cibuľa, nasekaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 smotana na varenie
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregána
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- strúhanka a čerstvý petržlen na dekoráciu
Rigatoni s mletým srnčím mäsom
Návod na prípravu:
- V hrnci s osolenou vodou uvarte rigatoni podľa pokynov na obale. Následne ich sceďte a odložte stranou.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista a následne pridajte cesnak, ktorý orestujte ešte chvíľu.
- Pridajte mleté srnčie mäso a opražte ho dozlatista, potom premiešajte s cibuľou a cesnakom.
- Pridajte paradajkový pretlak, sušené oregano, soľ a čierne korenie. Varte všetko asi 10-15 minút, alebo kým sa mäso dôkladne prevarí.
- Na záver pridajte smotanu na varenie, zamiešajte a varte ešte pár minút, aby sa ingrediencie spojili.
- Do pripraveného mäsového ragú pridajte uvarené rigatoni a dôkladne zamiešajte.
- Servírujte na tanieri a ozdobte strúhankou a čerstvým petržlenom.
Prajem dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 400 g rigatoni cestovín
- 300 g mletého srnčieho mäsa
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 červená paprika
- 400 g paradajkového pretlaku
- 100 ml červeného vína (nepovinné)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chute
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička sladkej papriky
- parmezán na posypanie
- čerstvá bazalka na ozdobu
Návod na prípravu:
-
Príprava zeleniny:
- Na jemno nasekajte cibuľu, cesnak, mrkvu a červenú papriku.
-
Smaženie:
- V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
-
Pridanie zeleniny:
- Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku, premiešajte a smažte ďalších 5 minút.
-
Mäso:
- Pridajte mleté srnčie mäso a varte, kým nezhnedne. Priebežne premiešavajte.
-
Pridanie vína a pretlaku:
- Ak používate červené víno, pridajte ho do panvice a nechajte variť, aby sa odparil alkohol.
- Potom pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, oregáno a sladkú papriku. Dobre premiešajte.
-
Dusené:
- Nechajte omáčku variť na strednom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute spojili. Ak sa omáčka zdá príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
-
Cestoviny:
- Medzitým uvarte rigatoni v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
-
Zmiešanie:
- Uvarené rigatoni sceďte a pridajte ich do panvice s omáčkou. Dobre zamiešajte, aby sa cestoviny dostatočne pokryli omáčkou.
-
Podávanie:
- Servírujte na tanier, posypte nastrúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou.
Prajem dobrú chuť!