Rigatoni s mletým srnčím mäsom predstavuje skvelé jedlo s bohatou chuťou a výraznou arómou. Tu je jednoduchý návod na prípravu tejto delikatesy:

Ingrediencie:

  • 350 g rigatoni cestovín
  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 cibuľa, nasekaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 smotana na varenie
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • strúhanka a čerstvý petržlen na dekoráciu

 

Rigatoni s mletým srnčím mäsom

Návod na prípravu:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte rigatoni podľa pokynov na obale. Následne ich sceďte a odložte stranou.
  2. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista a následne pridajte cesnak, ktorý orestujte ešte chvíľu.
  3. Pridajte mleté srnčie mäso a opražte ho dozlatista, potom premiešajte s cibuľou a cesnakom.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, sušené oregano, soľ a čierne korenie. Varte všetko asi 10-15 minút, alebo kým sa mäso dôkladne prevarí.
  5. Na záver pridajte smotanu na varenie, zamiešajte a varte ešte pár minút, aby sa ingrediencie spojili.
  6. Do pripraveného mäsového ragú pridajte uvarené rigatoni a dôkladne zamiešajte.
  7. Servírujte na tanieri a ozdobte strúhankou a čerstvým petržlenom.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g rigatoni cestovín
  • 300 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 červená paprika
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 100 ml červeného vína (nepovinné)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chute
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • parmezán na posypanie
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Návod na prípravu:

  1. Príprava zeleniny:

    • Na jemno nasekajte cibuľu, cesnak, mrkvu a červenú papriku.
  2. Smaženie:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridanie zeleniny:

    Kuracie prsia na zelenine so smotanou a brokolicou

    Kuracie prsia na zelenine so smotanou a brokolicou

    Čítať viac »

    • Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku, premiešajte a smažte ďalších 5 minút.
  4. Mäso:

    • Pridajte mleté srnčie mäso a varte, kým nezhnedne. Priebežne premiešavajte.
  5. Pridanie vína a pretlaku:

    • Ak používate červené víno, pridajte ho do panvice a nechajte variť, aby sa odparil alkohol.
    • Potom pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, oregáno a sladkú papriku. Dobre premiešajte.
  6. Dusené:

    • Nechajte omáčku variť na strednom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute spojili. Ak sa omáčka zdá príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
  7. Cestoviny:

    • Medzitým uvarte rigatoni v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
  8. Zmiešanie:

    • Uvarené rigatoni sceďte a pridajte ich do panvice s omáčkou. Dobre zamiešajte, aby sa cestoviny dostatočne pokryli omáčkou.
  9. Podávanie:

    • Servírujte na tanier, posypte nastrúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocurik123 píše:

    Tento recept na rigatoni s mletým srnčím mäsom je skvelý! Vždy som si myslel, že je to komplikované jedlo, ale tento postup je veľmi jednoduchý. Určite to vyskúšam! Dúfam, že aj mne sa podarí tak chutné jedlo ako na obrázku!

  2. ZelenyJablko píše:

    Wow, rigatoni s mletým srnčím mäsom vyzerajú fantasticky! Zbožňujem recepty, ktoré sú jednoduché a chutné zároveň. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre svoju rodinu. Verím, že im to bude chutiť rovnako ako mne!

  3. Slnieckova píše:

    Tento recept ma naozaj oslovil! Rigatoni sú moje obľúbené cestoviny a kombinácia so srnčím mäsom je niečo nové. Veľmi sa teším na túto pochúťku. Určite si ju pripravím na víkendovú večeru s priateľmi!

  4. MackoPuf píše:

    Juj, to vyzerá úžasne! Rigatoni s mletým srnčím mäsom znie ako niečo, čo by som si dal veľmi rád. Mám rád rýchle a chutné recepty a tento má všetko. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!

  5. Rybka6 píše:

    Toto jedlo vyzerá skutočne lákavo! Niekedy mám problém nájsť dobrý recept na večeru, ale toto je presne ono. Môžem len predstaviť tú chuť s paradajkovým pretlakom a oreganom. Skúsim to čoskoro!

  6. CokoladovyKeksik píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ mi dáva nádej, že bude fakt výborné! Milujem kombináciu cestovín so všetkým možným a tento recept ma oslovil. Ešte nikdy som neskúsil srnčie mäso v takomto jedle – určite to stojí za pokus!

  7. _Vesely_vrabec_ píše:

    ‚Rigatoni s mletým srnčím‘ znie ako luxusná večera! Tento recept určite vyskúšam ešte tento týždeň. Je skvelé vidieť také jednoduché kroky prípravy – nemôžem sa dočkať výsledku a chuti!

  8. _Tomasik_01 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Aký perfektný spôsob ako ukončiť deň! Už len čítať tento recept ma nadchlo! Určite ho pripravím pre svoju rodinu a verím, že budú nadšení tak ako ja.

  9. _DrobnyZajko_ píše:

    ‚Rigatoni s mletým srnčím‘ sú presne tým jedlom, po ktorom túžim už dlhšie! Recept vyzerá jednoducho úžasne a ja milujem variť pre svojich blízkych. Nezabudnem pridať aj parmezán na vrch – bude to lahoda!

  10. _BublinkovaPena_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tento recept sa mi páči už len podľa popisu. Kombinácia surovín znie perfektné a veľmi lákavo. Musím ho určite vyskúšať počas víkendu pri spoločnej večeri.