Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Kačacia roláda s vínovou omáčkou

Tento recept je skutočne zaujímavý. Hoci sa líši od tradičných, neobsahuje nič negatívne.

Roláda z morčacích pŕs so sušenými paradajkami a slaninou | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Kačacia roláda s vínovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 500 g kačacieho filé
  • 200 g špaldovej múky
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 ml vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • soľ, korenie na dochutenie
  • olej na smaženie

Príprava:

  1. Najskôr si pripravíme plnku do rolády. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a restujeme na pánvi s malým množstvom oleja, kým nezmäknú.
  2. V mise zmiešame osmaženú cibuľu s cesnakom, vajcia, špaldovú múku, soľ a korenie. Rovnako dôkladne premiešame všetky ingrediencie, až kým sa nespoja.
  3. Kačacie filé nakrájame na tenké plátky. Do každého plátku dáme lyžicu plnky a zrolujeme ho do tvaru rolády.
  4. Rolády usporiadame na pánvi s rozpáleným olejom a zlatohnedo ich opečieme zo všetkých strán.
  5. Keď sú rolády upečené, vyberieme ich a necháme odpočívať na rošte.
  6. Na vyhriatu panvicu pridáme biele víno a vývar. Môžeme pridať aj zvyšok plnky a ďalšie korenie podľa chuti.
  7. Všetko varíme, kým omáčka nezhustne.
  8. Rolády vložíme späť do omáčky a necháme dusiť ešte 5 až 10 minút.
  9. Kačacia roláda s vínovou omáčkou je hotová! Môžete ju servírovať s plnenými zemiakmi alebo ovocným šalátom.

Príjemnú chuť!

Roláda z kačice s vínnou omáčkou-2

2) Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Kačacia roláda s vínovou omáčkou je jedným z vynikajúcich pokrmov, ktorý zaujme aj najnáročnejších gurmánov. Tento evidentne výnimočný recept je v skutočnosti pomerne jednoduchý na prípravu a výborne sa hodí na rodinné oslavy či špeciálne príležitosti.

Ingrediencie na kačaciu roládu

Na prípravu kačacej rolády potrebujete nasledujúce ingrediencie:

Zapekané kuracie rezne s mozzarellou

Zapekané kuracie rezne s mozzarellou

Čítať viac »

  • 1 kačica (odkostnená)
  • 200 g vyprážanej slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 0,5 l červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej na smaženie

Postup na prípravu rolády

Začnite tak, že si pripravíte kačicu. Osoľte a okoreňte ju po celom povrchu. Na strednom ohni opražte slaninu, cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatohnedé. Pridajte mrkvu a krátko ešte restujte.

Potom zmes rovnomerne rozotrite na kačicu, ktorú položíte na rovnej doske. Rolujte ju pevne a zaviažte konce kuchynskou niťou. Na pánvi, v ktorej ste restovali slaninu, dôkladne opečte roládu zo všetkých strán, aby získala peknú farbu.

Akonáhle je roláda krásne zlatá, preložte ju do pekáča a zalejte červeným vínom. Pridajte bobkový list a tymián. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 1,5 hodiny, pravidelne polievajte výpekom.

Servírujte s vínovou omáčkou, ktorú získate z výpeku zmiešaním so škrobom, čím omáčku zahustíte. Tento pôsobivý pokrm určite ohromí každého hosťa na vašej oslave!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Livia Krajciova píše:

    Vyzera to skvele! Urcite vyskusam tento recept!

  2. Karolcikova Svetozar píše:

    Recept znie skvelo. Dakujem za inspiraciu!

  3. Alojz Dzurjanin píše:

    Tento recept je nádherný.

  4. Cuntalova Milica píše:

    Lahodné pokrmy sú vždy veľkou radosťou.

  5. Xlubina píše:

    Dôležité je jesť dobre a zdravo. Tento recept je perfektný.

  6. Ondrejkova Cyril píše:

    Super, určite vyskúšam tento recept!

  7. Prokop Holubova píše:

    Tento recept som si vyskúšala na večeru pre svoju rodinu a všetkým chutila. Aj keď nie je úplne jednoduchý na prípravu, určite stojí za to.

  8. Talianova Ursula píše:

    Nechcela som veriť, že to bude až také dobré! Ale táto roláda ma skutočne prekvapila. Ešte lepšia ako z mäkkej kačky.

  9. Hgodolova píše:

    Mňam, mňam! Už sa teším, kedy si tiež spravím takúto lahôdku. V recepte nájdete všetko potrebné.