Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Zaujímavý je aj tento recept. Síce torcha iný ale nevadí.
Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Suroviny:
- 500 g kačacieho mäsa
- 200 g špaldovej múky
- 100 ml bieleho vína
- 100 ml vývaru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- soľ, korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup:
- Najprv si pripravíme plnku na roládu. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou oleja, až kým sa nezjemnia.
- V miske zmiešame orestovanú cibuľu s cesnakom, vajíčka, špaldovú múku, soľ a korenie. Vzniknutou hmotou premiešame až kým sa všetky suroviny nezídu.
- Kačacie mäso nakrájame na tenké rezne. Do každého rezu dáme lyžičku plnky a zrolujeme do tvaru rolády.
- Rolády usporiadame na panvici s rozohriatym olejom a opečieme ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Keď sú rolády hotové, vyberieme ich z panvice a na rošte ich necháme odpočívať.
- Na rozpálenú panvicu pridáme biele víno a vývar. Pridáme aj zvyšok plnky, prípadne môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.
- Všechno dôkladne povaríme, až kým omáčka nezhustne.
- Rolády vrátime späť do omáčky a necháme ich podusiť ešte 5 až 10 minút.
- Roláda z kačice s vínnou omáčkou je hotová! Môžete ju podávať s plnenými zemiakmi alebo s ovocným šalátom.
Prajem vám dobrú chuť!
2)
Roláda z kačice s vínnou omáčkou patrí medzi vynikajúce jedlá, ktoré oslovia aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento evidentne luxusný recept je v skutočnosti relatívne jednoduchý na prípravu, a dokonale sa hodí na rodinné oslavy alebo špeciálne príležitosti.
Ingrediencie na roládu z kačice
Na prípravu rolády z kačice budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 kačica (odkostnená)
- 200 g vyprážanej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 0,5 l červeného vína
- 1 bobkový list
- 1 čajová lyžička tymiánu
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup na prípravu rolády
Začnite tým, že si pripravíte kačicu. Rozloženú kačicu osoľte a okoreňte. Na panvici na strednom ohni opečte slaninu, cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Pridajte mrkvu a nechajte ešte chvíľku pražiť.
Potom zmes rozotrite na kačicu, ktorá by mala byť rozložená na rovnej doske. Rolujte ju pevne a zaviažte pri koncoch kuchynskou niťou. Na panvici, v ktorej ste restovali slaninu, opečte roládu z každej strany, aby získala krásnu farbu.
Keď je roláda pekne zlatistá, preložte ju do pekáča a zalejte červeným vínom. Pridajte bobkový list a tymián. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 1,5 hodiny, pravidelne polievajte výnikom.
Podávajte s vínnou omáčkou, ktorú získate z výpeku zmiešaním so škrobom, ktorý omáčku zahustí. Tento pôsobivý pokrm určite ohromí každého hosťa na vašej oslave!
Vyzera to skvele! Urcite vyskusam tento recept!
Recept znie skvelo. Dakujem za inspiraciu!
Výborný recept.
Tento recept je nádherný.
Lahodné pokrmy sú vždy veľkou radosťou.
Dôležité je jesť dobre a zdravo. Tento recept je perfektný.
Super, určite vyskúšam tento recept!
Tento recept som si vyskúšala na večeru pre svoju rodinu a všetkým chutila. Aj keď nie je úplne jednoduchý na prípravu, určite stojí za to.
Nechcela som veriť, že to bude až také dobré! Ale táto roláda ma skutočne prekvapila. Ešte lepšia ako z mäkkej kačky.
Mňam, mňam! Už sa teším, kedy si tiež spravím takúto lahôdku. V recepte nájdete všetko potrebné.