Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Zaujímavý je aj tento recept. Síce torcha iný ale nevadí.

Roláda z morčacích pŕs so sušenými paradajkami a slaninou | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Suroviny:

  • 500 g kačacieho mäsa
  • 200 g špaldovej múky
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 ml vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Najprv si pripravíme plnku na roládu. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou oleja, až kým sa nezjemnia.
  2. V miske zmiešame orestovanú cibuľu s cesnakom, vajíčka, špaldovú múku, soľ a korenie. Vzniknutou hmotou premiešame až kým sa všetky suroviny nezídu.
  3. Kačacie mäso nakrájame na tenké rezne. Do každého rezu dáme lyžičku plnky a zrolujeme do tvaru rolády.
  4. Rolády usporiadame na panvici s rozohriatym olejom a opečieme ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Keď sú rolády hotové, vyberieme ich z panvice a na rošte ich necháme odpočívať.
  6. Na rozpálenú panvicu pridáme biele víno a vývar. Pridáme aj zvyšok plnky, prípadne môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.
  7. Všechno dôkladne povaríme, až kým omáčka nezhustne.
  8. Rolády vrátime späť do omáčky a necháme ich podusiť ešte 5 až 10 minút.
  9. Roláda z kačice s vínnou omáčkou je hotová! Môžete ju podávať s plnenými zemiakmi alebo s ovocným šalátom.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Roláda z kačice s vínnou omáčkou patrí medzi vynikajúce jedlá, ktoré oslovia aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento evidentne luxusný recept je v skutočnosti relatívne jednoduchý na prípravu, a dokonale sa hodí na rodinné oslavy alebo špeciálne príležitosti.

Ingrediencie na roládu z kačice

Na prípravu rolády z kačice budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 kačica (odkostnená)
  • 200 g vyprážanej slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 0,5 l červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup na prípravu rolády

Začnite tým, že si pripravíte kačicu. Rozloženú kačicu osoľte a okoreňte. Na panvici na strednom ohni opečte slaninu, cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Pridajte mrkvu a nechajte ešte chvíľku pražiť.

Potom zmes rozotrite na kačicu, ktorá by mala byť rozložená na rovnej doske. Rolujte ju pevne a zaviažte pri koncoch kuchynskou niťou. Na panvici, v ktorej ste restovali slaninu, opečte roládu z každej strany, aby získala krásnu farbu.

Keď je roláda pekne zlatistá, preložte ju do pekáča a zalejte červeným vínom. Pridajte bobkový list a tymián. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 1,5 hodiny, pravidelne polievajte výnikom.

Podávajte s vínnou omáčkou, ktorú získate z výpeku zmiešaním so škrobom, ktorý omáčku zahustí. Tento pôsobivý pokrm určite ohromí každého hosťa na vašej oslave!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Livia Krajciova píše:

    Vyzera to skvele! Urcite vyskusam tento recept!

  2. Karolcikova Svetozar píše:

    Recept znie skvelo. Dakujem za inspiraciu!

  3. Alojz Dzurjanin píše:

    Tento recept je nádherný.

  4. Cuntalova Milica píše:

    Lahodné pokrmy sú vždy veľkou radosťou.

  5. Xlubina píše:

    Dôležité je jesť dobre a zdravo. Tento recept je perfektný.

  6. Ondrejkova Cyril píše:

    Super, určite vyskúšam tento recept!

  7. Prokop Holubova píše:

    Tento recept som si vyskúšala na večeru pre svoju rodinu a všetkým chutila. Aj keď nie je úplne jednoduchý na prípravu, určite stojí za to.

  8. Talianova Ursula píše:

    Nechcela som veriť, že to bude až také dobré! Ale táto roláda ma skutočne prekvapila. Ešte lepšia ako z mäkkej kačky.

  9. Hgodolova píše:

    Mňam, mňam! Už sa teším, kedy si tiež spravím takúto lahôdku. V recepte nájdete všetko potrebné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *