Tu máte jednoduchý návod na prípravu roliek z mletého mäsa so zelerom:
Suroviny:
- 500 g mletej hovädziny alebo bravčového mletého mäsa
- 1 stredne veľký zeler
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- soľ a korenie podľa chuti
- hrsť čerstvého petržlenu
- 2 lyžice oleja
Rolky z mletého mäsa so zelerom
Postup prípravy:
- Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
- V hrnci s osolenou vodou zvaríme zeler do mäkka. Následne ho scedíme.
- V miske kombinujeme mleté mäso, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, soľ, korenie a nasekaný petržlen. Všetko dôkladne premiešame.
- Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru placky, ktorú mierne potrelieme olejom. Na ňu položíme prúžok zeleru a zrolujeme. Tento postup opakujeme pre ďalšie rolky.
- Na panvici zohrejeme olej a následne pridáme rolky. Opečieme ich zo všetkých strán, až kým nezhubneme všetku mäsovú zmes.
- Servírujeme s obľúbenou prílohou, ako sú ryža alebo zemiaky.
Dobrú chuť!