Rolky z mletého mäsa so zelérom

Tu máte jednoduchý návod na prípravu roliek z mletého mäsa so zelerom:

Suroviny:

  • 500 g mletej hovädziny alebo bravčového mletého mäsa
  • 1 stredne veľký zeler
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • hrsť čerstvého petržlenu
  • 2 lyžice oleja

 

Rolky z mletého mäsa so zelerom

Postup prípravy:

Polievka z cesnaku medvedieho

Polievka z cesnaku medvedieho

Čítať viac »

  1. Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
  2. V hrnci s osolenou vodou zvaríme zeler do mäkka. Následne ho scedíme.
  3. V miske kombinujeme mleté mäso, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, soľ, korenie a nasekaný petržlen. Všetko dôkladne premiešame.
  4. Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru placky, ktorú mierne potrelieme olejom. Na ňu položíme prúžok zeleru a zrolujeme. Tento postup opakujeme pre ďalšie rolky.
  5. Na panvici zohrejeme olej a následne pridáme rolky. Opečieme ich zo všetkých strán, až kým nezhubneme všetku mäsovú zmes.
  6. Servírujeme s obľúbenou prílohou, ako sú ryža alebo zemiaky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *