Ingrediencie:
– 500 g jemnej múky
– 10 g soli
– 10 g čerstvého droždia
– 350 ml teplej vody
Rustikálna bageta
Postup:
1. Droždie rozmiešajte v teplej vode a nechajte ho kysnúť približne 10 minút.
2. V hlbokej mise spojte múku so soľou.
3. K droždi pridajte vodu a začnite premiešať ingrediencie.
4. Uhnite lepkavé cesto a nechajte ho kysnúť, zakryté uterákom, pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
5. Po vykysnutí cesta ho na pomúčenej doske tvarujte do podoby bagety.
6. Bagetu umiestnite na plech a nechajte ešte 30 minút kysnúť.
7. Rúru predohrejte na 200 °C.
8. Na bagete vykrojte podlhovasté rezy nožom a pečte v rúre približne 25 – 30 minút, kým nedosiahne zlatistú farbu a kôrka nebude chrumkavá.
9. Nechajte vychladnúť a servírujte ako prílohu alebo s maslom a šunkou ako obľúbený chlieb.
Dobrú chuť!