Ingrediencie:
– 500g hladkej múky
– 10g kvasníc
– 10g soli
– 350ml vlažnej vody
Recept na rustikálnu bagetu
Postup:
1. V mise spojte múku, kvasnice a soľ.
2. Postupne pridávajte vlažnú vodu a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
3. Nechajte cesto odpočívať približne 1 hodinu, aby sa jeho objem zdvojnásobil.
4. Po uplynutí času cesto ešte raz dôkladne premiesite a vytvarujte ho na bagetu.
5. Bagetu položte na plech vystlaný pečiacim papierom a nechajte ju odpočívať ešte 30 minút.
6. Potom vložte plech do predhriatej rúry na 220 °C a pečte 25-30 minút, kým bageta nezíska zlatohnedý nádych a nebude mať chrumkavú kôrku.
7. Po vychladnutí je bageta pripravená na podávanie, vynikajúco sa hodí s maslom, syrom alebo inými dobrotami.
Dobrú chuť!