Rýchla hubová polievka, ktorá vám zachutí.
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Rýchla hubová polievka
Postup prípravy:
- Huby umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
- Na panvici zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až budú jemne zlatisté.
- Pridajte nakrájané huby a orestujte ich, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
- Vo veľkom hrnci ohrejte zeleninový vývar a vmiešajte do neho huby, cibuľu a cesnak.
- Varíme 15-20 minút, kým huby nezmäknú.
- Polievku rozmixujte pomocou mixéra do hladkej konzistencie.
- Vráťte ju na oheň a pridajte smotanu na varenie. Ochutnajte soľou a korením podľa vašich preferencií.
- Podávajte polievku posypanú čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou na dekoráciu.
Dobrú chuť!
2) Rýchla hubová polievka
Hľadáte rýchly a chutný recept, ktorý si pripravíte v priebehu pár minút? Táto rýchla hubová polievka je ideálnym riešením pre všetkých priaznivcov húb. Tento recept ponúka bohato vyváženú chuť a môžete ho prispôsobiť podľa svojich preferencií. Pripravte si svoje kuchynské náčinie a pustime sa do toho!
Ingrediencie na rýchlu hubovú polievku
Na prípravu tejto chutnej polievky budeme potrebovať:
– 300 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– 2 zemiaky
– 100 ml smotany na varenie
– soľ a korenie podľa vášho vkusu
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy rýchlej hubovej polievky
Začnite tým, že očistíte a nakrájate huby, cibuľu a cesnak. Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte ich, až kým nebudú zlatisté. Potom pridajte nakrájané huby a miešajte, kým nezmäknú.
Následne pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom. Varíme asi 15 minút, alebo kým sú zemiaky mäkké. Na konci varenia pridajte smotanu a dochutťe soľou a korením.
Podávajte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!