20 minút
Zde je rýchly a jednoduchý recept na polievku s rascou a vajíčkom:
- Prípravný čas: 10 minút
- Variacií čas: 10 minút
- Celkový čas: 20 minút
- Porcie: 4
Ingrediencie:
- 1 liter vývaru (môžete zvoliť zeleninový, kurací alebo hovädzí)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 400 ml smotany na varenie
- 4 vajcia
- 2 lyžičky rasce
- soľ a korenie podľa chuti
Rýchla polievka s rascou a vajíčkom
Postup:
- Na strednom ohni rozohrejte hrniec a roztopte maslo. Pridajte cesnak a cibuľu a restujte ich dozlatista.
- Primiešajte múku k cibuli a cesnaku a miešajte 1-2 minúty, kým zmes nezhnedne a nezačne príjemne voňať.
- Pomaly nalejte vývar do hrnca a dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká zmes. Pridajte smotanu na varenie a znovu premiešajte.
- Pridajte rascu a za neustáleho miešania priveďte polievku k varu. Znížte teplotu a varte 5-7 minút, alebo kým sa rasca nezjemní.
- Vezmite vajcia a dôkladne ich rozšľahajte v miske. Následne varte miešané vajíčka vo vriacom vývare. Miešaním vytvorte efekt vločiek.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a v prípade potreby dochuťte podľa preferencií.
- Hotovú polievku rozdeľte do misiek a podávajte teplú.
Dúfam, že si túto vynikajúcu polievku s rascou a vajíčkom vychutnáte!
2) Rýchla rascová polievka s vajíčkom
Ingrediencie:
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 stredná cibuľa
- 1-2 zemiaky
- 1 mrkva
- 2 lyžice rascových semienok
- 2 vajcia
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 1-2 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín: Opláchnite a očistite zemiaky a mrkvu. Zemiaky nakrájajte na malé kocky a mrkvu na tenké kolieska. Cibuľu nadrobno nasekajte.
-
Smaženie cibule: Vo veľkom hrnci zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju, až kým nie je sklovitá a zlatistá.
-
Pridanie zeleniny: Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu do hrnca. Krátko restujte 2-3 minúty, aby sa zelenina trochu osmažila.
-
Príprava polievky: Nalejte vývar do hrnca so zeleninou a priveďte k varu. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 10-15 minút, kým nie je zelenina mäkká.
-
Pridanie rascových semienok: Keď je zelenina skoro hotová, pridajte rascu a dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Vařte ďalších 5 minút.
-
Vajcia do polievky: Rozbite vajcia do misky a jemne ich premiešajte. Potom ich pomaly a opatrne vlejte do polievky za stáleho miešania, aby sa vajcia rovnomerne rozložili a vytvorili malé vločky.
-
Servírovanie: Polievku ešte raz prevarte, prípadne dochuťte podľa potreby. Na tanieri môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte chuť.
-
Podávanie: Rýchlu polievku s rascou a vajíčkom servírujte teplú, ideálne s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Prajem dobrú chuť!
Táto rýchla rascová polievka s vajíčkom je úplne dokonalá na chladné dni. Je jednoduchá na prípravu a skvelo zahreje telo. Určite ju vyskúšaj, neľutuješ! Prijemný obed všetkým!
Rýchly a jednoduchý recept. Túto rascovú polievku s vajíčkom musím skúsiť!
Výborný nápad pridať rasce do polievky. Určite vyskúšam tento recept!
Super recept, ľahké na prípravu. Mám rada rascovú polievku, takže určite vyskúšam tento recept!
Skvelý postup krok za krokom, ľahko sa to uvarí. Táto rascová polievka s vajíčkom je úžasná.
S touto chutnou rascovou polievkou s vajíčkom si budeme všetci doma pochutnávať.
Chutné a zdravé jedlo, ktoré sa dá pripraviť aj pre veľké rodinné oslavy.
Po tomto skvelom článku hneď idem variť túto chutnú polievku.