Rýchla Kapustnica
Na prípravu potrebujete:
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 cibuľku, nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky vývaru (môžete využiť zeleninový alebo slepačí vývar)
- 4 šálky nastrúhanej čerstvej zelenej kapusty
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 lyžicu mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 4 lyžice nakrájaného čerstvého kôpru
Rýchla Kapustnica
Postup prípravy:
- Na strednom ohni v hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Smažte ich, kým nezmäknú a nezačnú sa jemne zlatisto sfarbovať.
- Do hrnca vložte vývar, zelenú kapustu, mrkvu a zemiaky. Premiešajte a privedte zmes k varu.
- Ohnite oheň a pridajte mletú papriku, soľ a čierne korenie. Varíme pod pokrievkou, až kým zelenina nezmäkne, asi 15-20 minút.
- Na záver vhoďte čerstvý kôpor a premiešajte.
- Servírujte horúcu kapustnicu a užite si ju s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
2) Rýchla Zelňačka
Kapustnica je populárne slovenské jedlo, ktoré si získa srdce každého milovníka polievok. Táto rýchla varianta je nielen jednoduchá na prípravu, ale aj bohatá na chuť a zdravé ingrediencie. Príprava chutnej kapustnice vám zaberie len málo času a prinesie vám radosť na tanieri. Pozrime sa spolu na recept, ktorý iste vyskúšate!
Ingrediencie
Na prípravu rýchlej kapustnice budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g údeného mäsa alebo klobásy
- 2 stredné zemiaky
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1-2 mrkvy
- Prírodné korenie (soľ, čierne korenie, bobkový list)
- Litrovú vodu alebo vývar
- Čerstvý kôpor na ozdobenie
Postup Prípravy
Začnite zahrievaním hrnca na strednom ohni. Pridajte na kocky nakrájané údené mäso alebo klobásu a opekajte, kým nezískajú zlatistú farbu. Následne pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a krátko ich opražte, aby sa uvoľnila ich aróma.
Potom do hrnca vložte nakrájané mrkvy a zemiaky. Tieto suroviny dodajú vašej kapustnici naozaj výnimočnú chuť. Pridajte kyslú kapustu spolu s litrom vody a varte na miernom ohni.
Soľ, čierne korenie a bobkový list pridávajte podľa chuti. Varíme asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Pred podávaním posypte čerstvým kôprom a užite si túto vynikajúcu sladkú chuť kapustnice, ktorá sa perfektne hodí k chladným zimným večerom.
Zelňačka je naozaj skvelé jedlo! Je to rýchle a veľmi chutné. V zime sa s ňou vždy zahrejeme. Mám rád, keď je poriadne hustá a plná zeleniny. Určite ju vyskúšam podľa vášho receptu!
Tento recept na zelňačku je super! Rada varím polievky, a táto vyzerá jednoducho fantasticky. Veľa zeleniny a kôpor na konci, to je presne to, čo mám rada. Ďakujem za inšpiráciu!
Ahojte! Zelňačka je moja obľúbená polievka, najmä keď vonku mrzne. Tento recept sa zdá byť jednoduchý a rýchly, čo oceňujem. Určite ho vyskúšam tento víkend s rodinou. Dobrú chuť všetkým!
Wow, tento recept na zelňačku vyzerá úžasne! Milujem kombináciu chuti kapusty a údeného mäsa. Môžem si už predstaviť tú vôňu v kuchyni! Teším sa, ako si túto polievku pripravím doma.
Zelňačka je klasika! Vaša verzia ma veľmi oslovila a teším sa, že je tak rýchla na prípravu. Niekedy zoberiem aj deti do kuchyne, aby mi pomohli s krájaním zeleniny. Bude to zábava!
Tento recept na zelňačku je skvelý! Rýchlo sa pripravuje a je veľmi chutný. Odkedy som ho vyskúšal, robím túto polievku každý týždeň. Odporúčam pridať trošku viac kôpru, dodá to ešte lepšiu chuť!
Úžasná receptúra na zelňačku! Vždy som si myslela, že je to zložitá polievka, ale tento jednoduchý postup mi ukázal opak. Chutí fantasticky a je zdravá! Určite ju odporučím aj svojim priateľom.
Milujem túto rýchlu verziu zelňačky! Je to perfektné jedlo na zimu. S manželom sme si ju dnes uvarili a obaja sme boli nadšení. Dávam palec hore za jednoduché suroviny a skvelú chuť!
Toto je presne to, čo som potreboval! Rýchly recept na báječnú zelňačku. Cítim vôňu z kuchyne a už sa neviem dočkať, kedy si dám porciu. Určite pridám aj údené mäso pre extra chuť!
Rýchla zelňačka je ideálny recept pre mňa! Časovo nenáročné a pritom tak chutné. Môj obľúbený spôsob, ako využiť kapustu! Vďaka za tento úžasný tip na večeru.