Rád vám ukážem, ako si môžete jednoduchým spôsobom pripraviť jedlo za pár minút. Kuracie rezne, ktoré budú viacej než iba obyčajné. Tento recept sa zaoberá len kuracími rezňami. Často sa pustím aj do tohto úžasného receptu: Kuracie rezne na štyri rôzne spôsoby. Určite si ho zamilujete rovnako ako ja. A k tomu štyri ďalšie recepty na kuracie mäso. Fakt výnimočné.
V budúcnosti tento recept rozšírim aj o ďalšie varianty, keďže ste mi písali, že sa vám veľmi páčil. To ma milo prekvapilo.
Rýchle, jemné a šťavnaté kuracie rezne
Varte s láskou, vaša Lucia.
Na prípravu rýchlych, jemných a šťavnatých kuracích rezeňov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kuracie rezne
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky
- ½ lyžičky cesnaku v prášku
- Soľ a korenie podľa vašich preferencií
- Olej na fritovanie
Postup:
- Kuracie rezne jemne rozklepte a z oboch strán ich osolte a okoreňte.
- V miske zmiešajte vajcia s cesnakom v prášku a ostatným korením podľa vašich preferencií.
- Strúhanku presuňte do ďalšej misky.
- Každý rezeň najprv ponorte do zmesi vajec a cesnaku, potom ho obaľte v strúhanke, aby bol rovnomerne pokrytý.
- Na strednom plameni rozohrejte olej vo veľkej panvici.
- Kuracie rezne opatrne umiestnite do panvice a smažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a vnútro nebude dobre prepečené.
- Po dokončení ich položte na papierový obrúsok, aby sa odsali prebytočné tuky.
Takto pripravené rýchle, jemné a šťavnaté kuracie rezeňe môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu. Prajem dobrú chuť!
2) Rýchlé mäkkučké a šťavnaté kuracie rezne
Kuracie rezne sú jedným z najobľúbenejších pokrmov naprieč rôznymi kultúrami. Ich príprava je rýchla a jednoduchá a ak sa správne pripraví, sú mäkké a šťavnaté. Ak hľadáte recept, ktorý vám umožní pripraviť delikátne kuracie rezne v priebehu niekoľkých minút, tento návod je pre vás ideálny.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 vajce
- 100 g strúhanky
- 50 g hladkej múky
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1-2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- Olej na vyprážanie
- Citrón na podávanie (voliteľné)
Postup:
-
-
Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Následne ich nakrájajte na tenké plátky. Tenkšie plátky sa pripravia rýchlejšie a budú šťavnatejšie.
-
Ostré korenie: Na pripravené plátky nasypte soľ a čierne korenie. Ak máte radi chuť cesnaku, môžete pridať aj pretlačený cesnak. Dobre premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
-
Obalenie: Pripravte…
Pripravte si tri nádoby – do prvej vložte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajíčko a do tretej strúhanku. Každý kúsok kuracieho mäsa najskôr obalte v múke, potom ho namočte do vajca a nakoniec ho preneste do strúhanky. Tento trojfázový proces obalovania zabezpečí, že kuracie rezne budú chrumkavé a lahodné.
-
Vyprážanie:
-
- Na panvici zahrejte primerané množstvo oleja. Ak je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte rezne. Pražte ich na strednej teplote približne 4-5 minút z každej strany, alebo dovtedy, kým nie sú zlatohnedé a dôkladne prepečené. Dávajte pozor, aby ste panvicu „nepreplnili“ rezňami, inak sa nebudú správne variť.
Servírovanie:
- Hotové rezne preložte na papierovú utierku, aby sa zbavili nadbytočného oleja. Môžete ich podávať s čerstvým šalátom, zemiakmi alebo aj s ryžou. Pre osvieženie môžete pridať plátky citróna, ktorý pokrmu dodá jemnú kyslosť. Tento recept na rýchle, jemné a šťavnaté kuracie rezne je ideálny na rodinné večere alebo naplánované návštevy. Vďaka jednoduchým ingredienciám a rýchlej príprave sa stane jedným z vašich favoritov. Prajeme dobrú chuť!