Dnes je nedeľa a nemám chuť venovať sa hodinu v kuchyni príprave dezertu. Preto je presne tento recept dokonalý. Trvá zhruba 30 minút a pokrm je hotový. Nepečená pochúťka za pár okamihov.
Na prípravu koláču som využila:
- 1 balenie piškótov
- 800 g kyslej smotany
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- 80 g varenej čokolády
- gramo
- čerstvé maliny
Rýchla maškrtka na nedeľu
Nepečená delikatesa na nedeľný stôl, jednoducho pripravená v dvoch jednoduchých krokoch.
- V miske dôkladne premiešame práškový cukor, vanilkový cukor a kyslú smotanu. Hmotu som rozdelila na dve časti. Do jednej som pridala roztopenú čokoládu, ktorá sa predtým musí ochladiť. Pripravila som si nádobu na zákusok a začala som vrstviť.
- Vrstvenie si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Môžete začať s piškótami a hmotou bez čokolády. Ja začínam s piškótami a následne pridávam hmotu, ktorá neobsahuje kakao. Potom opäť pridám smotanovú hmotu a na ňu ovocie podľa vlastného uváženia.
- Podľa potreby môžeme vrstvenie opakovať a na vrch pridať smotanu s rozmiešanou čokoládou. Po dokončení necháme tortu vychladnúť aspoň na hodinu, avšak ideálne je pripraviť ju na celú noc. Pri servírovaní otvoríme formu a nakrájame na požadované porcie. Môžeme ozdobiť čerstvým ovocím alebo šľahačkou.
- Prajem dobrú chuť.
2) Rýchly koláčik na nedeľu recepty
Pre tento účel najradšej pripravujem sumienkový koláčik. Nevyžaduje množstvo ingrediencií a jeho príprava je naozaj veľmi pohotová.
Ingrediencie na cesto:
- 100 g polohrubej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 5 kusov vajec
Ingrediencie na náplň:
- 5 kusov kiwi
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 teglíky pochúťkovej smotany
- 250 ml šľahačky
Ingrediencie na polevu:
- 100 g kryštálového cukru
- 1 balenie krémového zlatého klasu
- 3 kusy kiwi šumienok
- 500 ml vody
Vajcia a kryštálový cukor som vyšľahala do dvojnásobného objemu. Postupne, po lyžiciach, som pridávala preosiatu múku a vzniklo cesto. Cesto som vyliala na plech a dala piecť na 180 stupňov, kým nezískalo zlatistú farbu.
Náplň:
Pripravila som náplň tak, že som vyšľahala šľahačku s vanilkovým cukrom a postupne pridala pochúťkovú smotanu a dve polievkové lyžice práškového cukru.
Poleva:
Zovrela som 300 ml vody s cukrom a tromi šumienkami. Zlatý klas som rozmiešala v zvyšku vody (200 ml) a priliala do hrnca. Nechala som minútku variť a potom som dala bok.
Keď cesto vychladne, na vrch poukladám niekoľko plátkov čerstvého kiwi a zalejem ich náplňou.
Dala som vychladnúť do chladničky a neskôr som na vrch naliala polevu a taktiež dala vychladnúť do chladničky.
A to je všetko. Rýchly koláčik na nedeľu je pripravený. Prajem dobrú chuť.
3) Videorecept – Rýchly zákusok na Nedeľu
Ak hľadáte rýchlu maškrtu na nedeľu, tu je skvelý recept:
Ingrediencie:
- 1 balenie piškótov
- 800 g kyslej smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 80 g čokolády
na prípravu sladkého jedla
- gramy
- čerstvé maliny
Postup:
- V miske zmiešajte práškový cukor, vanilkový cukor a kyslú smotanu. Rozdeľte túto zmes na dve časti.
- Do jednej z častí smotany pridajte roztopenú a vychladnutú čokoládu.
- Pripravte si formu na dezert a začnite vrstviť. Môžete začať s piškótami a potom pridať smotanovú zmes bez čokolády. Následne vrstvite ďalšiu časť smotany a potom pridajte ovocie podľa vlastného výberu.
- Pokračujte vo vrstvení podľa vlastného uváženia. Môžete pridať aj vrstvu smotany s čokoládou.
- Akonáhle máte hotovo, nechajte zákusok chladnúť minimálne hodinu, ideálne však cez noc.
- Pri podávaní ozdobte čerstvým ovocím alebo šľahačkou.
Prajem vám dobrú chuť!
4) Rýchly zákusok na Sobota
Hľadáte rýchly a chutný dezert na nedeľu? Ste na správnej adrese! Tento recept na rýchly zákusok je ideálny pre každého, kto si chce vychutnať domáce pečenie, no nemá čas na zložitú prípravu. Doprajte si sladké pochúťky, ktoré potešia vašu rodinu aj priateľov.
Na vytvorenie tohto rýchleho zákusku potrebujete následujúce zložky:
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 1 balík prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 ml mlieka
- 50 g kakaa (voliteľne)
Teraz sa pozrime na samotný proces, ktorý je rovnako jednoduchý ako zoznam potrebných zložiek.
- Na začiatok nastavte rúru na 180 °C.
- V priestrannej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Pridajte vajcia a roztopené maslo. Miešajte, kým sa zložky dobre nespoja.
- Následne pridajte mlieko a ak by ste chceli, aj kakao. Dôkladne premiešajte do hladkej konzistencie.
- Teraz vylejte cesto do vymastenej formy a pečte asi 30-35 minút.
- Ako náhle je upečené, nechajte zákusok vychladnúť a môžete ho posypať práškovým cukrom alebo servírovať s ovocím.
Takto jednoducho si môžete pripraviť rýchly dezert na nedeľu. Užite si túto chutnú pochúťku s rodinou a priateľmi!