Ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s broskyňami je skutočná delikatesa.

Suroviny:

  • 200 g jazmínovej ryže
  • 500 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového výťažku
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 4 broskyne
  • Cukor a škorica na posypanie

 

Ryžový nákyp s broskyňami

Postup prípravy:

Ovocie v čokoláde recept

Ovocie v čokoláde recept

Čítať viac »

  1. Ryžu dôkladne umyte pod tečúcou vodou, kým nie je voda čistá. Potom ju dajte do hrnca a zalejte mliekom. Prineste do varu a potom teplotu znížte na strednú. Hrniec zakryte pokrývkou a varte zhruba 20 minút, až kým ryža nie je mäkká a mlieko sa vstrebe.
  2. V menšej mise rozmixujte broskyne, aby ste získali jemné pyré.
  3. V väčšej mise zmiešajte cukor, vanilkový výťažok a vajcia. Pridajte uvarenú ryžu a broskyňové pyré a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladká zmes.
  4. Rúru predhrejte na 180 °C.
  5. Plech na pečenie potrite maslom a posypte troškou cukru, aby sa ryžový nákyp neprilepil. Zmes nalejte do formy a vyrovnajte povrch.
  6. Na vrch rozložte kúsky masla a posypte cukrom a škoricou.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nákyp nezíska zlatohnedú farbu a nezpevnie na povrchu.
  8. Nechajte ryžový nákyp s broskyňami chvíľu vychladnúť a podávajte teplý alebo studený. Môžete ho doplniť zmrzlinou alebo šľahačkou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janka123 píše:

    Tento recept na ryžový nákyp s broskyňami je jednoducho skvelý! Cítim tú chuť, keď si ho predstavím. Určite ho vyskúšam, a ešte pridám aj trošku škorice, aby bol ešte lepší!

  2. Miloško píše:

    Ryžový nákyp s broskyňami znie fantasticky! Milujem sladké jedlá a toto je presne to, čo hľadám. Rád varím pre svoju rodinu a tento recept určite zaradím do svojho zoznamu. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. PeťaKuchárka píše:

    Wow, ryžový nákyp s broskyňami vyzerá veľmi chutne! Už sa teším, ako si to pripravím na víkend. Určite to bude obľúbené jedlo v našej domácnosti. Ďakujem za recept!

  4. Miriamko píše:

    Tento recept je perfektný! Ryža s broskyňami znie ako úžasná kombinácia. Hneď ako budem mať čas, určite sa do toho pustím. Teším sa na výsledok a chcem to podávať aj priateľom!

  5. Lukášik20 píše:

    Ryžový nákyp s broskyňami? To je presne moje gusto! Veľmi sa mi páči, že to nie je komplikované. Rád by som to vyskúšal pripraviť s deťmi. Veľa šťastia všetkým kuchárom!

  6. VeronikaCooL píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je presne to, čo chcem počuť po uvarení tejto dobroty! Ryžový nákyp s broskyňami určite osloví aj mojich hostí. Ďakujem za jednoduchý a chutný recept!

  7. KreatívnyJozef píše:

    ‚Ryža a broskyne? Wow!‘ Takéto kombinácie milujem! Pripravím si tento dezert k nedeľnému obedu a som si istý, že všetci budú nadšení. Môj tip – trochu zmrzliny navrch by bolo skvelé!

  8. !Adrián! píše:

    ‚Mmmm‘ ryžový nákyp má u mňa zelenú! Takýto dezert by mal byť povinný vo všetkých domácnostiach. Rýchly a jednoduchý spôsob, ako potešiť rodinu – nemôže byť nič lepšie.

  9. _Sofia_99 píše:

    ‚Varenie ma baví!‘ A tento recept je presne to, čo potrebujem pre inšpiráciu. Ryžový nákyp s broskyňami znie tak chutne; teším sa na jeho prípravu a ochutnávku.

  10. #Tomáško# píše:

    ‚Skvelé jedlo!‘ Hlavne keď ide o sladké variácie ako ryžový nákyp s broskyňami. Dávam palec hore za jednoduchosť a chuť! Určite ho spravím čoskoro.