Šampiónova polievka

Recept na houbovú polievku:

Na prípravu houbovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500g húb
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– Olej na opraženie
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ a korenie podľa chuti
– Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Houbová polievka

Postup:

Morčacie rizoto

Morčacie rizoto

Čítať viac »

1. Húby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na drobné kúsky.
3. Na panvici si rozohrejte olej a opražte cibuľu s cesnakom.
4. Pridajte nakrájané huby a smažte ich, kým nezmäknú.
5. Do panvice nalejte zeleninový vývar a nechajte variť približne 15 minút.
6. Polievku ochuťte soľou a korením podľa svojej chuti.
7. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Houbová polievka je vynikajúca teplá polievka, ktorá sa dá ľahko pripraviť a má výbornú chuť. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na šampiónovú polievku je fantastický! Všetky ingrediencie sa dajú ľahko zohnať a výsledok je úžasne chutný. Určite ho vyskúšam, už sa neviem dočkať, kedy si urobím túto lahôdku!

  2. MiaKucharka píše:

    Wow, šampiónová polievka znie skvele! Veľmi sa mi páči, ako sú uvedené jasné kroky. Verím, že bude chutiť celej rodine. Ďakujem za tento super recept, určite ho pripravím na víkend!

  3. ZelenyPetrzlen píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Šampióny sú moje obľúbené a kombinácia s cibuľou a cesnakom to ešte vylepší. Teším sa na novú polievku, určite bude skvelá. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KreativnyKuchar píše:

    Šampiónová polievka je ideálna na chladné dni! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Mám rád aj pridanie čerstvej petržlenovej vňate na ozdobenie. Naozaj sa teším na jej prípravu!

  5. FunkyChef99 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Šampióny sú skvelé a táto polievka vyzerá ako dokonalý spôsob, ako ich využiť. Určite to vyskúšam a budem sa tešiť na každé sústo. Skvelá práca!