Škoricové čokoládové srdiečka
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/2 šálky masla (v izbovej teplote)
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1 vajíčko
- 1 čajová lyžička vanilkového esencie
Na náplň:
- 1/4 šálky kakaa
- 1/4 šálky práškového cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Škoricové čokoládové srdiečka
Postup:
- V miske preosejeme múku, následne pridáme prášok do pečiva, soľ a mletú škoricu. Všetko dobre premiešame.
- V inej nádobe skombinujeme maslo s práškovým cukrom, až kým zmes nebude hladká. Potom pridáme vajíčko a vanilkovú esenciu a miešame, dokiaľ nevznikne homogénna zmes.
- Postupne zapracovávame suché ingrediencie do maslovej zmesi. Pomaly miešame, kým sa všetko nespojí a nevznikne cesto.
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke približne 30 minút.
- Akonáhle uplynie doba, pripravíme náplň. V miske zmiešame kakao, práškový cukor a mletú škoricu.
- Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej ploche na hrúbku približne 0,5 cm.
- Srdiečka vykrojíme z cesta pomocou formičky v tvare srdca. Polovicu vykrojených srdiečok necháme celé, druhú polovicu prekrojíme na dve časti.
- Nezmenené srdiečka ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každé celé srdiečko nasypeme lyžičku náplne a na to umiestnime polovicu prekrojeného srdca, čím vytvoríme „sendvič“ so srdcom plneným náplňou.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 10-12 minút, alebo kým srdiečka nezískajú pevnú konzistenciu a pri jemnom dotyku sa vrátia naspäť. Nepečte ich príliš dlho, aby zostali jemné.
- Po upečení necháme srdiečka chvíľu vychladnúť na plechu, potom ich môžeme preniesť na mriežku na úplné vychladnutie.
- Na záver môžeme srdiečka posypať práškovým cukrom alebo ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Takto pripravené škoricové čokoládové srdiečka si môžeme vychutnávať ako sladký dezert k šálke kávy či čaju, alebo ich darovať svojim blízkym ako prejav lásky a starostlivosti.