Škoricovo-čokoládové srdiečka

Škoricové čokoládové srdiečka

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/2 šálky masla (v izbovej teplote)
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 čajová lyžička vanilkového esencie

Na náplň:

  • 1/4 šálky kakaa
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

 

Grilované bravčové rebrá na pive

Grilované bravčové rebrá na pive

Čítať viac »

Škoricové čokoládové srdiečka

Postup:

  1. V miske preosejeme múku, následne pridáme prášok do pečiva, soľ a mletú škoricu. Všetko dobre premiešame.
  2. V inej nádobe skombinujeme maslo s práškovým cukrom, až kým zmes nebude hladká. Potom pridáme vajíčko a vanilkovú esenciu a miešame, dokiaľ nevznikne homogénna zmes.
  3. Postupne zapracovávame suché ingrediencie do maslovej zmesi. Pomaly miešame, kým sa všetko nespojí a nevznikne cesto.
  4. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke približne 30 minút.
  5. Akonáhle uplynie doba, pripravíme náplň. V miske zmiešame kakao, práškový cukor a mletú škoricu.
  6. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej ploche na hrúbku približne 0,5 cm.
  7. Srdiečka vykrojíme z cesta pomocou formičky v tvare srdca. Polovicu vykrojených srdiečok necháme celé, druhú polovicu prekrojíme na dve časti.
  8. Nezmenené srdiečka ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každé celé srdiečko nasypeme lyžičku náplne a na to umiestnime polovicu prekrojeného srdca, čím vytvoríme „sendvič“ so srdcom plneným náplňou.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 10-12 minút, alebo kým srdiečka nezískajú pevnú konzistenciu a pri jemnom dotyku sa vrátia naspäť. Nepečte ich príliš dlho, aby zostali jemné.
  10. Po upečení necháme srdiečka chvíľu vychladnúť na plechu, potom ich môžeme preniesť na mriežku na úplné vychladnutie.
  11. Na záver môžeme srdiečka posypať práškovým cukrom alebo ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Takto pripravené škoricové čokoládové srdiečka si môžeme vychutnávať ako sladký dezert k šálke kávy či čaju, alebo ich darovať svojim blízkym ako prejav lásky a starostlivosti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Deniska píše:

    Vyšli ti naozaj pekne.
    Používaš plastovo gumové tvarničky, alebo si to robím manuálne pomocou vykrajovača?