Slaná kuracia torta so šunkou a syrom

Taká rýchla verzia namiesto zdĺhavého varenia.

Slaná kuracia torta so šunkou a syrom

Slaná torta č.2 (Salty cake n.2) - poschodová

Ak máte záujem o recept na slanú kuraciu tortu so šunkou a syrom, tu je jeden pre vás!

Ako pripraviť trhané mäso?

Ako pripraviť trhané mäso?

Čítať viac »

Slaná kuracia torta so šunkou a syrom

Ingrediencie:
  • 500 g kuracieho mäsa
  • 200 g šunky
  • 200 g syru (najlepšie edam alebo ementál)
  • 4 vajcia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kusy a jemne orestujte na panvici.
  3. Nechajte kuracie kúsky takmer vychladnúť a následne ich opäť nakrájajte na menšie časti.
  4. Syr a šunku nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
  5. V miske spojte mäso, syr, šunku, vajcia a smotanu.
  6. Pridajte múku a prášok do pečiva, a dôkladne premiešajte do hladkého cesta.
  7. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  8. Zmes nalejte do formy na pečenie.
  9. Pečte kuraciu tortu v rúre približne 40 – 45 minút, alebo kým nie je zlato-hnedá a pekná.
Poznámka:

Túto slanú kuraciu tortu môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako časť predjedla. Môžete ju vychutnať buď teplú, alebo aj studenú. V oboch variantoch bude skvelá!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Levoslav Senkova píše:

    Super recept! Skvelá chuť a veľmi jednoduché na prípravu.

  2. Melinda16 píše:

    Neskutočne dobrá torta, všetci u nás doma si ju obľúbili!