Taká rýchla verzia namiesto zdĺhavého varenia.
Slaná kuracia torta so šunkou a syrom
Ak máte záujem o recept na slanú kuraciu tortu so šunkou a syrom, tu je jeden pre vás!
Slaná kuracia torta so šunkou a syrom
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa
- 200 g šunky
- 200 g syru (najlepšie edam alebo ementál)
- 4 vajcia
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Kuracie mäso nakrájajte na menšie kusy a jemne orestujte na panvici.
- Nechajte kuracie kúsky takmer vychladnúť a následne ich opäť nakrájajte na menšie časti.
- Syr a šunku nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
- V miske spojte mäso, syr, šunku, vajcia a smotanu.
- Pridajte múku a prášok do pečiva, a dôkladne premiešajte do hladkého cesta.
- Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Zmes nalejte do formy na pečenie.
- Pečte kuraciu tortu v rúre približne 40 – 45 minút, alebo kým nie je zlato-hnedá a pekná.
Poznámka:
Túto slanú kuraciu tortu môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako časť predjedla. Môžete ju vychutnať buď teplú, alebo aj studenú. V oboch variantoch bude skvelá!