Určite, tu je recept na slané tyčinky s rascou:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soli
- 50 g masla (rozpusteného)
- 150 ml mlieka
- 100 g strúhaného syra (napr. eidam)
- 2 lyžice nastrúhanej rascy
Slané tyčinky s rascou
Postup:
- Zahrejte si rúru na 180 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- Do veľkej misy zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte rozpustené maslo a mlieko a premiešajte, kým sa všetko spojí dohromady.
- Pridajte strúhaný syr a nastrúhanú rascu do cesta a dôkladne premiešajte.
- Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte ešte niekoľko lyžíc múky, aby ste ho mohli ľahšie spracúvať.
- Potom rozvaľkajte cesto na hrúbku približne 1 cm.
- Použite nož alebo vykrajovátko na krájanie tyčiniek podľa vašej preferencie.
- Položte tyčinky na pripravený plech a dajte ich do rúry.
- Pečte približne 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatisté a kým sa nezačnú ľahko odlupovať od papiera.
Voilà, slané tyčinky s rascou sú hotové! Môžete ich servírovať samostatne alebo s dipom podľa vášho výberu. Dobrú chuť!
2)
Slané tyčinky s rascou sú perfektnou voľbou na akúkoľvek oslavu, alebo ako chutný snack pri filme. Ich krehká textúra a výrazná chuť rascu určite poteší vaše chuťové poháriky. V tomto recepte vám ukážem, ako si ich môžete pripraviť jednoducho a originálne.
Ingrediencie na slané tyčinky
Aby ste si mohli pripraviť tieto lahodné slané tyčinky s rascou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička rascu
- 80 ml studenej vody
- 1 žĺtok na potretie
- Sezam alebo mak na posypanie (voliteľne)
Postup prípravy slaných tyčiniek
1. V miske zmiešajte múku, soľ a rascu. Pridajte nakrájané maslo a prstami ho zapracujte do múky, až vznikne sypká zmes.
2. Pridajte studenú vodu a vypracujte cesto. Zabalte ho do potravinárskej fólie a nechajte odpočinúť v chladničke asi 30 minút.
3. Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto vyvaľkajte na tenkú vrstvu a nakrájajte ho na pásiky. Potrite ich žĺtkom a posypte sezamom alebo makom.
4. Uložte tyčinky na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 15-20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
Záver: Vychutnajte si svoju chutnú pochúťku!
Hotové slané tyčinky s rascou môžete podávať teplé alebo studené, skvele sa hodia k rôznym dipom alebo len tak na chrúmanie. Rozmaznávajte seba a svojich blízkych touto jednoduchou a chutnou pochúťkou!
Tento recept na slané tyčinky s rascou je skvelý! Urobil som ich na rodinnú oslavu a všetkým veľmi chutili. Ich chrumkavosť a vôňa sú fantastické. Určite ho vyskúšam znova, ďakujem za super tip!
Wow, slané tyčinky s rascou sú naozaj skvelé! Robila som ich na večerné pozeranie filmu a zmizli z taniera za chvíľu. Ďakujem za jednoduchý a chutný recept, určite ho odporučím aj priateľom!
To sú úžasné slané tyčinky! Rascu mám veľmi rád a tieto tyčinky boli presne to, čo som potreboval. Sú krehké a chutné, určite ich budem piecť častejšie. Ďakujem za inšpiráciu!
Recept na slané tyčinky s rascou je jednoducho perfektný! Je to rýchla pochúťka, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek. Chutnali nám všetkým a aj deti sa do nich pustili s nadšením. Odporúčam každému!
Tento recept ma úplne ohromil! Slané tyčinky s rascou sú dokonalé k vínu alebo pivu. Pripravoval som ich na stretnutie s priateľmi a všetci si ich chválili. Určite ich spravím znova!
Slané tyčinky sú fakt mňam! Ráda robím rôzne snacks pre moju rodinu, ale tieto sú jednoznačne víťazom! Skvelá chuť rascu je neuveriteľná. Ďakujem za tento úžasný recept!
‘Veľmi jednoduché na prípravu a výsledok je famózny! Slané tyčinky s rascou boli hitom našich víkendových večerov. Chutnajú skvele aj studené! Odporúčam každému, kto hľadá niečo chutné a ľahké.’
‘Perfektné ako snack k filmu alebo len tak medzi jedlami! Cesto bolo krásne chrumkavé a rasca dodáva výnimočný nádych. Určite to vyskúšam aj s inými bylinkami!’
‘Tak toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem – jednoduchý a chutný! Tieto slané tyčinky urobili našu rodinnú večeru ešte lepšou. Dáme si ich znova!’
‘Neskutočne dobré slané tyčinky!!! Opečené so sezamom boli ešte lepšie než som čakala. Určite sa stanú pravidelným doplnkom našich rodinných večerí!’