Smotanové lievance - recept

Tu máte jednoduchý recept na krémové lievance:

Suroviny:

  • 250 g jemnej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 50 g rozohriateho masla
  • 100 ml smotany
  • cukor na posypanie
  • olej na smaženie

 

Krémové lievance – návod na prípravu

Pokyny:

  1. V rozsiahlej mise zmiešajte múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej mise rozšľahajte vajcia, mlieko a rozohriate maslo.
  3. Potom pridajte tekuté ingrediencie k zmesi suchých zložiek a dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto bez hrudiek.
  4. Na sporáku si pripravte panvicu s trochou oleja a nechajte rozohriať.
  5. Pomocou lyžice naneste cesto na panvicu, aby ste vytvorili malé lievance. Počkajte, kým sa z jednej strany opražia, potom ich opatrne otočte na druhú stranu a dopečte zo všetkých strán do zlatista.
  6. Odmieňte postup, kým nevyužijete všetko cesto.
  7. Na záver posypte krémové lievance cukrom a podávajte ich s čerstvým ovocím, javorovým sirupom alebo smotanou.

Verím, že si ich zamilujete!

 

Smotanové lievance - recept - 2

Polievka na bolesť brucha

Polievka na bolesť brucha

Čítať viac »

2) Smotanové lievance – recept

Krémové lievance predstavujú skvelý spôsob, ako si vychutnať sladké raňajky alebo pochúťku. Tento recept ponúka originálny a jedinečný prístup, ktorý vás určite prekvapí svojou chuťou a textúrou. Pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok plný rozkoše!

Na prípravu týchto nadýchaných krémových lievancov budete potrebovať:

  • 2 šálky jemnej múky
  • 1/4 šálky cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálku smotany
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 lyžice rozohriateho masla
  • 1 lyžičku vanilkovej esencie

Postup Prípravy

Riadením týchto ľahkých krokov na dosiahnutie dokonalých krémových lievancov:

  1. V mise spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej mise dobre vyšľahajte vajcia a pridajte smotanu, mlieko, rozohriate maslo a vanilkovú esenciu.
  3. Dohromady spojte suché a tekuté ingrediencie a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
  4. Rozohrievajte panvicu na strednom ohni a nalejte na ňu trochu cesta. Opečte lievance z oboch strán do zlatista.

Servírujte ich bokom s vaším obľúbeným ovocím, javorovým sirupom alebo šľahačkou. Tieto krémové lievance nie sú len chuťovo výnimočné, ale aj každý, kto si ich vyskúša, bude ohromený ich úžasnou textúrou a chutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *