Smotanové lievance - recept

Tu je jednoduchý recept na smotanové lievance:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 čl. prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 50 g rozpusteného masla
  • 100 ml smotany
  • cukor na posypanie
  • olej na pečenie

 

Smotanové lievance – recept

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske vymiešajte vajcia, mlieko a rozpustené maslo.
  3. Následne pridajte tekuté ingrediencie do zmesi suchých ingrediencií a dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto bez hrudiek.
  4. Na ohni si pripravte panvicu s trochou oleja a nechajte ho rozohriať.
  5. Nalejte lyžicou cesta do panvice, aby ste vytvorili malé lívance. Počkajte, až sa z jednej strany spečú, potom ich opatrne otočte na druhú stranu a spečte ich zo všetkých strán, aby boli zlatisté.
  6. Opakujte postup, kým nevyužijete všetko cesto.
  7. Na záver posypeme smotanové lievance cukrom a môžete ich servírovať s čerstvým ovocím, javorovým sirupom alebo smotanou.

Dúfam, že vám chutia!

 

 

2)

Smotanové lievance sú vynikajúcim spôsobom, ako si dopriať sladké raňajky alebo občerstvenie. Tento recept ponúka originálny a unikátny prístup, ktorý vás určite prekvapí svojou chuťou a textúrou. Pripravte sa na skúsenosť plnú lahodnosti!

Potrebné Ingrediencie

Na prípravu týchto nadýchaných smotanových lievancov budete potrebovať:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/4 šálky cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálku smotany
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie

Postup Prípravy

Postupujte podľa týchto jednoduchých krokov pre dokonalé smotanové lievance:

  1. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej mise vyšľahajte vajcia a pridajte smotanu, mlieko, roztopené maslo a vanilkovú esenciu.
  3. Spojte suché a tekuté ingrediencie a miešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  4. Rozohrievajte panvicu na strednej teplote a nalejte na ňu trochu cesta. Opečte lievance z oboch strán dozlatista.

Podávajte ich teplé s obľúbeným ovocím, javorovým sirupom alebo šľahačkou. Tieto smotanové lievance sú nielen chutné, ale aj dokoľvek sa o ne pokúsi, bude ohromený úžasnou textúrou a chuťou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *