Tu máte jednoduchý recept na krémové lievance:
Suroviny:
- 250 g jemnej múky
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 50 g rozohriateho masla
- 100 ml smotany
- cukor na posypanie
- olej na smaženie
Krémové lievance – návod na prípravu
Pokyny:
- V rozsiahlej mise zmiešajte múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V inej mise rozšľahajte vajcia, mlieko a rozohriate maslo.
- Potom pridajte tekuté ingrediencie k zmesi suchých zložiek a dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto bez hrudiek.
- Na sporáku si pripravte panvicu s trochou oleja a nechajte rozohriať.
- Pomocou lyžice naneste cesto na panvicu, aby ste vytvorili malé lievance. Počkajte, kým sa z jednej strany opražia, potom ich opatrne otočte na druhú stranu a dopečte zo všetkých strán do zlatista.
- Odmieňte postup, kým nevyužijete všetko cesto.
- Na záver posypte krémové lievance cukrom a podávajte ich s čerstvým ovocím, javorovým sirupom alebo smotanou.
Verím, že si ich zamilujete!
2) Smotanové lievance – recept
Krémové lievance predstavujú skvelý spôsob, ako si vychutnať sladké raňajky alebo pochúťku. Tento recept ponúka originálny a jedinečný prístup, ktorý vás určite prekvapí svojou chuťou a textúrou. Pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok plný rozkoše!
Na prípravu týchto nadýchaných krémových lievancov budete potrebovať:
- 2 šálky jemnej múky
- 1/4 šálky cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 1 šálku smotany
- 1/2 šálky mlieka
- 2 lyžice rozohriateho masla
- 1 lyžičku vanilkovej esencie
Postup Prípravy
Riadením týchto ľahkých krokov na dosiahnutie dokonalých krémových lievancov:
- V mise spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V druhej mise dobre vyšľahajte vajcia a pridajte smotanu, mlieko, rozohriate maslo a vanilkovú esenciu.
- Dohromady spojte suché a tekuté ingrediencie a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Rozohrievajte panvicu na strednom ohni a nalejte na ňu trochu cesta. Opečte lievance z oboch strán do zlatista.
Servírujte ich bokom s vaším obľúbeným ovocím, javorovým sirupom alebo šľahačkou. Tieto krémové lievance nie sú len chuťovo výnimočné, ale aj každý, kto si ich vyskúša, bude ohromený ich úžasnou textúrou a chutí!