Ingrediencie:
– 2 šálky šošovicových bôbov
– 2 zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kyslá šošovicová polievka so zemiakmi
Postup:
1. Šošovicu dôkladne prepláchnite v studenej vode a nechajte ju namočenú minimálne na jednu hodinu.
2. V hrnci rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom, kým cibuľa nie je mäkká.
3. Pridajte prepláchnutú šošovicu, kocky zemiakov, mletú papriku, soľ, korenie a zalejte vodou.
4. Pokrievku dajte na hrniec a varte, príležitostne miešajte, až kým nie sú zemiaky a šošovica úplne mäkké.
5. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
6. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!