Šošovicový prívarok bez smotany

Lentešový prívarok bez smotany. Tento recept pripravujem vždy týmto spôsobom a žiadna iná metóda ma tak nezaujala ako táto. Hlavne používam dostatočné množstvo sladkej papriky, keďže ide o perklet.

Potrebujeme:

– 250 g šošovice
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžicu oleja
– soľ, korenie, mletá paprika, rascu na dochutenie

Lentešový prívarok bez smotany

Postup:

1. Šošovicu dôkladne umyjeme vo vode a necháme máčať minimálne jednu hodinu.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na malé kúsky.
3. Mrkvu a zemiaky očistíme a narežeme na menšie kusy.
4. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak do zlatistej farby.
5. Pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky a krátko ich opražíme.
6. Do hrnca pridáme namočenú a umytú šošovicu a zalejeme vodou.
7. Osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme mletú papriku a rascu.
8. Varíme na miernom ohni, až kým sa všetko neuvarí do mäkka a šošovica sa nezjemní.
9. V prípade potreby môžeme pridať viac vody, ak chceme, aby bol pokrm hustejší.
10. Podávame teplý lentešový prívarok bez smotany. Prajem dobrú chuť!

Šošovicový prívarok bez smotany-2

2) Šošovicový prívarok bez smotany

Lentešový prívarok predstavuje lahodný a zdravý pokrm, do ktorého sa zamilujete. V bezsmotanovej verzii je výbornou voľbou pre vegánov a tých, ktorí sa snažia obmedziť príjem živočíšnych produktov. V tomto texte sa s vami podelíme o jednoduchý a chutný recept, ktorý zvládne každý.

Ako uskladniť cibule narcisov?

Ako uskladniť cibule narcisov?

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu lentešového prívaroku bez smotany sa vám bude hodiť:

  • 250g šošovice (najlepšie červenej)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (petržlen a majoránka) na dochutenie

Postup prípravy lentešového prívaroku

Na začiatku si pripravte šošovicu. Prepláchnite ju pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Na panvici si zohrejte olivový olej a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte, až kým cibuľa nezíska sklovitý vzhľad. Potom pridajte nastrúhanú mrkvu a orestujte ešte pár minút.

Teraz pridajte šošovicu, zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Keď začne variť, znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 20-25 minút, kým šošovica nie je dostatočne mäkká. Dochuťte soľou, korením a čerstvými bylinkami tesne pred podávaním.

Lentešový prívarok bez smotany je hotový! Môžete ho servírovať s chlebom alebo ako samostatne jedlo. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Vojtech51 píše:

    Mňam, toto znie super! Milujem šošovicu a tento prívarok bez smotany sa zdá byť vynikajúci recept! Určite ho vyskúšam.

  2. Mala Lydia píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Rada by som zdravšie jedla a tento šošnicový prívarok bez smotany je určite skvelou voľbou. Teším sa, že si ho vyskúšam!

  3. Blanka Adamec píše:

    Tento recept je úžasný! Mám rada jednoduché a zdravé jedlá, a tento prívarok mi príde ako ideálny recept na chladné jesenné dni. Teším sa na vyskúšanie!