Dnes si pripravíme veľmi chutné, no ešte jednoduchšie jedlo. Soté z hovädzieho mäsa na môj domáci spôsob – je to recept, ktorý som si mierne prispôsobila nášmu slovenskému štýlu. Verím, že vám bude chutiť a budem rada, ak mi zanecháte nejaký komentár.
Soté z hovädzieho mäsa
Soté z hovädzieho mäsa predstavuje jednoduché a lahodné jedlo, ktoré môžete pripraviť podľa môjho rodinného receptu. Tu je návod:
Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 200 g húb (napr. šampiňóny)
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Návod na prípravu:
- Mäso nakrájajte na tenké prúžky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak nasekajte na drobné kúsky.
- Papriky a huby nakrájajte na stredne veľké kusy.
- Na panvici s rozpáleným olejom restujte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán.
- Přidejte papriky a huby a varte spolu, kým nezmäknú.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Servírujte s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Verím, že si pochutíte na tomto jednoduchom a chutnom hovädzom soté. Ak máte akékoľvek otázky alebo pripomienky, budem vďačná, ak mi ich necháte!
2) Soté z hovädzieho mäsa môj domáci recept
Potrebné ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa (napríklad z pleca alebo sviečka)
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 stredne veľké mrkvy
- 200 g hlivy ustricovej alebo cesnaku
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 100 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušenej bazalky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica sójovej omáčky (voliteľne)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava surovín: Hovädzie mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na malé kocky (približne 2 cm). Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Papriky a mrkvu narežte na tenké prúžky alebo kocky.
-
Opekanie mäsa: Na panvici alebo v hlbokom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané mäso a opražte ho zo všetkých strán, až kým nezačne zlatnúť. Potom ho vyberte z panvice a dajte na stranu.
-
Príprava zeleniny: Do tej istej panvice vložte cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nezačnú voniať (približne 3-4 minúty). Potom pridajte nakrájané papriky a mrkvu a pokračujte v smažení ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Pridanie mäsa: Vráťte opečené mäso späť do panvice k zelenine. Dobre premiešajte a pridajte mletú papriku, sušenú bazalku, soľ, čierne korenie a sójovú omáčku, ak ju používate.
-
Dusené mäso: Pridajte do panvice hovädzí vývar. Priveďte k varu, následne znížte teplotu, zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým mäso nezmäkne, občas premiešajte.
-
Podávanie: Soté podávajte teplé, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s prílohami ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!