Samjme! Nižšie nájdete recept na lahodnú paradajkovú omáčku, ktorú môžete použiť na obalenie cestovín.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g olúpaných paradajok z plechovky
- 2 čajové lyžičky cukru
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/4 šálky nakrájaného čerstvého bazalku
Špagety: paradajková omáčka
Postup:
- Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista, asi 5 minút.
- Pridajte olúpané paradajky a rozmixujte ich vidličkou.
- Pridajte cukor, sušený oregano, soľ a korenie a premiešajte.
- Priveďte zmes do varu, znížte oheň na stredný a varte omáčku po dobu 15-20 minút za občasného miešania.
- Pridajte nakrájaný bazalk a varte ďalších 5 minút.
- Omáčku môžete podávať priamo s cestovinami, ako napríklad so špagetami, alebo ju môžete použiť ako základ pre ďalšie jedlá.
Dúfam, že si pochutnáte na tejto vynikajúcej paradajkovej omáčke!
Špagety s paradajkovou omáčkou sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré určite poteší každého. Naše recept zahŕňa čerstvé paradajky, ktoré sú pomaly dusené s cesnakom, cibuľou a bylinkami, aby sme dosiahli plnú a bohatú chuť. Táto jednoduchá ale účinná paradajková omáčka je perfektná na dochutenie špágiet. Vyskúšajte tento recept a zaručujeme, že sa vám toto jedlo zapáči!
Špagety sú jedným z najobľúbenejších jedál na svete. Ich variabilita a jednoduchosť ich robia ideálnym jedlom pre každú príležitosť. Dnes vám predstavíme unikátny recept na špagety s paradajkovou omáčkou, ktorý si zamilujete a ktorý ohromí vašich hostí.
Ingrediencie na túto lahôdku
Na prípravu tejto skvelej paradajkovej omáčky budete potrebovať:
- 400g špagiet
- 2 plechovky lúpaných paradajok
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvú bazalku na ozdobu
Postup prípravy
Začnite tým, že si uvaríte špagety v osolenej vode podľa pokynov na obale. Medzitým si na panvici rozohrejte olivový olej. Prisypte nasekanú cibuľu a restujte ju dozlata. Potom pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v restovaní ešte asi minútu. Následne pridajte lúpané paradajky a dochuťte soľou a korením. Varíme na strednom ohni približne 15 minút, kým omáčka nezhustne.
Keď sú špagety hotové, sceďte ich a vmiešajte do pripravennej paradajkovej omáčky. Riadne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila. Na záver ozdobte čerstvou bazalkou a môžete podávať!
Záver a tipy na servírovanie
Podávajte hneď s čerstvým chlebom alebo parmezánom na posypanie. Tento recept na špagety s paradajkovou omáčkou je nielen chutný, ale aj zdravý a jednoduchý. Dúfame, že si túto delikatesu vychutnáte rovnako ako my. Nezabudnite sa podeliť o svoj zážitok s priateľmi a rodinou!