Recept: Špagety s mletým mäsom a zeleninou.
Zloženie:
- 250 g špagiet
- 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie alebo zmes)
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 1 paprika, nakrájaná na kocky
- 1 mrkva, nastrúhaná
- 1 paradajka, nakrájaná na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 g paradajkového pretlaku (prírodného)
- 1 čajová lyžička sušených byliniek (napríklad oregano, bazalka)
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvo nastrúhaný parmezán na ozdobu
Špagety s mletým mäsom a zeleninou
Postup:
- Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, až budú al dente. Potom ich scedíme.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu, cesnak, papriku, mrkvu a paradajku, kým nezhnednú.
- Pridáme mleté mäso a orestujeme ho, kým nezhnedne a nezískame kruchým štruktúru.
- Prilijeme paradajkový pretlak a pridáme sušené bylinky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Varíme na miernom ohni asi 10 minút.
- Hotovú omáčku zmiešame so špagetami a servírujeme posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!