Špecle s bryndzou a kyslou smotanou

Recept na špecle s bryndzou a kyslou smotanou:

Suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 200 g bryndze
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice masla
  • čerstvá pažítka na dekoráciu (voliteľné)

 

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou

Postup:

Ako upiecť palacinky?

Ako upiecť palacinky?

Čítať viac »

  1. V rozľahlej miske skombinujte múku, vajcia, mlieko a soľ a miešajte, kým nevytvoríte homogénne cesto. Ak je zmes príliš hustá, pridajte ešte trochu mlieka.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou použite tradičnú techniku na výrobu špecle: prostredníctvom špecľovača alebo strúhadla vytvorte malé kusy cesta a ponorte ich do vriacej vody. Varíme približne 2-3 minúty, kým sa špecle nevyvoria a nevyplávajú na povrch.
  3. Na strednom ohni v panvici rozpustite maslo. Pridajte uvarené špecle a smažte ich približne 2-3 minúty, kým nezmäknú a nezozlatnú.
  4. V miske skombinujte bryndzu a kyslú smotanu. K tejto zmesi následne pridajte opečené špecle a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Servírujte teplé, ozdobené čerstvou pažítkou. Prajeme dobrú chuť!

Poznámka: Môžete tiež pridať nakrájanú slaninu alebo cibuľu k opečeným špecle. Tieto prísady obohacujú chuť a textúru jedla.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *