Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou

Dnes som si pre vás nachystal lahodný a výživný recept, predovšetkým pre milovníkov dobrej kuchyne. Sami si overíte, ako si na ňom pochutnáte vy a taktiež vaša celá rodina. Moje deti sú z tohto jedla úplne nadšené.
Na prípravu týchto špecle s mletým mäsom a smotanovou omáčkou budeme potrebovať:

Špecle s mletým mäsom a smotanovou omáčkou

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

Tento návrh na špecle s mletým mäsom a smotanovou omáčkou je jednoduchý, avšak neuveriteľne chutný. Postupujte podľa tohto návodu:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g špecle
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml vývaru (môže byť hovädzí či zeleninový)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

Príprava:

  1. Na úvod si pripravíme špecle. Môžete použiť buď už hotové špecle, alebo si ich pripraviť sami na špeclovej doske.
  2. V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte štipku soli. Akonáhle voda zovrie, vložte špecle a varte ich podľa pokynov na obale, kým nezačnú vyplávať na povrch. Potom ich sceďte a odložte bokom.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Opekajte ju, kým nezmäkne a nezíska sklovitý vzhľad.
  4. Vložte mleté mäso do panvice a opečte ho do zlatista.
  5. Pridajte nasekaný cesnak do panvice a pokračujte v opekaní približne jednu minútu, kým nezačne voňať.
  6. Do panvice pridajte smotanu na varenie a vývar, a nechajte omáčku povariť. Podľa vlastnej chuti môžete pridať soľ a korenie.
  7. Kým sa omáčka varí, vložte špecle do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa spojili s omáčkou.
  8. Keď sú špecle dobre prehriate a omáčka sa zahustí, podávajte jedlo na tanieri. Ozdobte nasekaným petržlenom.

Dúfam, že sa na tento recept tešíte a že vám bude chutiť!

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou-2

2) Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou

Špecle sú obľúbeným chodom, ktorý sa skvele hodí na rodinné večere. Spojenie mletého mäsa a smotanovej omáčky vytvára delikátny pokrm, ktorý si zamilujete. V tomto recepte vám ponúkneme podrobný návod na prípravu týchto špecle doma, aby ste si užili skvelý gastronomický zážitok.

Ingrediencie na špecle

Na výrobu špecle budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Kuracie rezne a la Vlasta Burian

Kuracie rezne a la Vlasta Burian

Čítať viac »

  • 500 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 šálka vody
  • soľ podľa chuti

Príprava smotanovej omáčky s mletým mäsom

Na prípravu omáčky budete potrebovať:

  • 400 g mletého mäsa (kuracie, hovädzie alebo bravčové)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Vo veľkej panvici orestujte cibuľu a cesnak na oleji, pridajte mleté mäso, osolte a okoreňte. Po krátkej dobe, keď je mäso dobre prepečené, pridajte smotanu na varenie a nechajte zmes prevariť.

Postup prípravy špecle

V miske skombinujte múku, vajcia, soľ a vodu. Zmes by mala byť hladká. V panvici priveďte vodu s soľou do varu a s pomocou špeciálneho sitka alebo hrubého strúhadla pridávajte cesto do vriacej vody. Špecle sú hotové, keď sa dostanú na povrch.

Podávajte špecle s mletým mäsom a smotanovou omáčkou. Tento pokrm je skvelou voľbou na obed alebo večeru a veríme, že vás zaujme svojou výnimočnou chuťou.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Wfialova píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Myslím, že bude chutiť skvele a budem ho robiť často pre moju rodinu.

  2. Valeria65 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne a ľahko na prípravu.

  3. Drahomira85 píše:

    Tieto špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou vyzerajú výborne. Určite si to čoskoro vyskúšam!