Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou

Tak dnes som si pre vás pripravil chutný a výživný recept a to najme pre gurmánov. Sami uvidíte, že si veľmi pochutíte vy a taktiež aj celá vaša rodina. Moje deti milujú tento recept.
Na tieto špecle s maletým mäsom a krémovou omáčkou budeme potrebovať:

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

Tento recept na špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou je jednoduchý, no vynikajúco chutný. Tu je, ako si ho pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 500 g špecle
  • 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové, alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme špecle. Môžete použiť buď pripravené špecle, alebo ich môžete vyrobiť sami pomocou špeclovej dosky.
  2. V hrnci rozohrejte vodu a pridajte trochu soli. Keď voda zovrie, pridajte špecle a varíme podľa návodu na obale, až kým sa nezačnú vyvařovať na povrchu. Potom ich sceďte a odložte na stranu.
  3. V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu, až kým nie je mäkká a sklovitá.
  4. Pridajte mleté mäso do panvice a opečte ho, kým nie je dobre prepečené.
  5. Pridajte cesnak do panvice a ďalej smažte približne 1 minútu, až kým cesnak nezačne voňať.
  6. Pridajte smotanu na varenie a vývar do panvice a nechajte omáčku povariť. Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.
  7. Kým sa omáčka varí, pridajte špecle do panvice a premiešajte ich s omáčkou, aby sa všetko dobre prepojilo.
  8. Keď sú špecle dobre zahriate a omáčka sa zahustí, môžete jedlo servírovať. Podávajte ho s nasekaným petržlenom na ozdobu.

Dúfam, že sa budete na tento recept tešiť a bude vám chutiť!

 

2)

Špecle sú obľúbeným jedlom, ktoré sa výborne hodí na rodinné večere. Kombinovať ich s mletým mäsom a krémovou omáčkou znamená pripraviť lahodný pokrm, ktorý si zamilujete. V tomto recepte vám ponúkneme podrobný návod, ako si tieto špecle pripraviť doma a užiť si chutný zážitok.

Ingrediencie na špecle

Na prípravu špecle budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 šálka vody
  • soľ podľa chuti

Príprava krémovej omáčky s mletým mäsom

Na prípravu omáčky budete potrebovať:

  • 400 g mletého mäsa (kuracie, hovädzie alebo bravčové)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Vo veľkej panvici opečte cibuľu a cesnak na oleji, pridajte mleté mäso, osolte a okoreňte. Po niekoľkých minútach, keď je mäso uvarené, pridajte smotanu na varenie a nechajte zmes prevariť.

Postup prípravy špecle

V miske zmiešajte múku, vajcia, soľ a vodu. Zmes by mala byť hladká. V panvici priveďte vodu s soľou do varu a pomocou špeciálnych sitka alebo hrubého strúhadla pridávajte cesto do vriacej vody. Špecle sú hotové, keď vyplávajú na povrch.

Podávajte špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou. Tento pokrm je skvelou voľbou na obed alebo večeru, a veríme, že vás zaujme svojou chuťou.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Wfialova píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Myslím, že bude chutiť skvele a budem ho robiť často pre moju rodinu.

  2. Valeria65 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne a ľahko na prípravu.

  3. Drahomira85 píše:

    Tieto špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou vyzerajú výborne. Určite si to čoskoro vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *