Špenátová omáčka bez smotany

Špenátová omáčka bez smotany. Lahodné a chutné jedlo na ktorého prípravu nie je potrebná smotana na varenie, alebo iný druh smotany. Ak nemáte smotanu, dá sa použiť aj múka s mliekom no nie je to najlepšia alternatíva.

Na vytvorenie špenátovej omáčky bez smotany potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

– 200 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 400 ml zeleninového vývaru
– soľ, korenie, muškátový oriešok podľa chuti

 

Špenátová omáčka bez smotany

Postup:

1. Špenát umyjeme a drobno nakrájame. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky.

2. Na panvici zohrejeme maslo a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.

3. Pridáme nakrájaný špenát a dusíme ho, kým zmäkne.

4. Pridáme múku a necháme ju zatiahnuť.

5. Postupne prilievame zeleninový vývar a pomaly miešame, kým nevznikne hladká omáčka.

6. Osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok podľa chuti.

7. Omáčku necháme povariť ešte pár minút, kým sa zahustí.

8. Hotovú špenátovú omáčku môžeme podávať napríklad so zemiakovou kašou alebo s cestovinou.

Dobrú chuť!

 

2)

Špenátová omáčka je skvelým doplnkom k rôznym jedlám, či už ide o cestoviny, ryžu alebo pečené mäso. Dnes si ukážeme, ako pripraviť jednoduchú špenátovú omáčku bez smotany. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť mliečnym výrobkom, ale napriek tomu túžia po chutnej a krémovej omáčke.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na výrobu špenátovej omáčky bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Štipka muškátového orieška

Postup prípravy

Najprv si na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a nezačnú voňať. Potom pridajte čerstvý špenát a varte, kým nezvädne. Tento krok je kľúčový, pretože dodáva omáčke bohatosť chuti.

Ako ďalší krok, pridajte zeleninový vývar a nechajte všetko variť niekoľko minút. Následne zmixujte zmes ponorným mixérom, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu. Na záver dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom podľa vlastného výberu.

Hotová špenátová omáčka je skvelá na podávanie k cestovinám, ryži alebo ako dip ku grilovanému mäsu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Gonova Miroslava píše:

    Výborný recept! Skúsim určite pripraviť, zdá sa byť veľmi chutný.

  2. Sabina Vircikova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne a zdravo.

  3. Hcuntalova píše:

    Super nápad nahradiť smotanu múkou s mliekom. Skúsim určite tento recept, vyznie to veľmi jednoducho a chutne.

  4. Ervin08 píše:

    Tento recept vyzerá skvelo a je ideálny pre tých, ktorí sa snažia jesť zdravšie. Teším sa, že som našiel tento článok!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *