Šťavnatá krkovička na cibuľke a tatárskej omáčke

 

Recept na šťavnatú krkovičku s cibuľou a tatárskou omáčkou.

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 cibule
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 pohár tatárskej omáčky

 

Šťavnatá krkovička na cibuľke s tatárskou omáčkou

Príprava:

  1. Krkovičku starostlivo umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
  2. Na panvici zahrejte olej a následne pridajte najemno nasekanú cibuľku. Restujte ju do zlatistej farby.
  3. Medzitým si pripravte tatársku omáčku, alebo môžete siahnuť po predpripravenej variante.
  4. Na grile alebo v panvici opiekajte plátky krkovičky z oboch strán, pokým nezískajú krásnu zlatistú farbu a zostanú šťavnaté. Podľa vlastnej chuti môžete pridať soľ a korenie.
  5. Uvarenú krkovičku podávajte s cibuľkou a tatárskou omáčkou. Prajeme vám dobrú chuť!

Tento recept predstavuje vynikajúci spôsob, ako vykúzliť šťavnatú krkovičku s cibuľkou a lahodnou tatárskou omáčkou. Užívajte si ho ako hlavné jedlo alebo ho môžete kombinovať s prílohami, ako sú napríklad zemiaky alebo zeleninový šalát.

 

Šťavnatá krkovička na cibuľke a tatárskej omáčke - 2

2) Šťavnatá krkovička na cibuľke a tatárskej omáčke

Suroviny:

Pre 4 osoby:

Ako pripraviť gril?

Ako pripraviť gril?

Čítať viac »

  • 800 g krkovičky (bez kostí)
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Mletá červená paprika (sladká alebo pikantná) podľa vlastnej chuti
  • 1 – 2 polievkové lyžice sójovej omáčky (voliteľné)
  • Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián alebo petržlen) na posypanie

Na tatársku omáčku:

  • 200 g majonézy
  • 2 polievkové lyžice strúhanej kyslej uhorky
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica kapie (voliteľne, pre chuť)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku dôkladne umyjeme a osušíme. Potom ju nakrájame na hrubšie plátky.
    • Plátky ochutíme soľou, čiernym korením a posypeme mletou červenou paprikou. Necháme marinovať minimálne 30 minút.
  2. Smaženie cibule:

    • Cibuľu nakrájame na tenké plátky.
    • V hlbokej panvici zahrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (asi 10-15 minút). Na konci pridáme nasekaný cesnak a smažíme ešte 1-2 minúty.
  3. Smaženie krkovičky:

    • Na cibuľu ukladáme marinované plátky krkovičky. Smažíme z oboch strán, kým nie sú zlatisté a dôkladne prepečené (približne 5-7 minút z každej strany, závisí to od hrúbky plátkov). Ak je potrebné, môžeme pridať trošku vody alebo sójovú omáčku na zjemnenie.
  4. Príprava tatárskej omáčky:

    • V miske zmiešame majonézu, strúhané kyslé uhorky, horčicu, citrónovú šťavu a prípadne aj kapie. Dochutíme soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dokonale spojili.
  5. Servírovanie:

    • Na tanier naservírujeme porciu šťavnatej krkovičky s cibuľkou a vedľa umiestnime tatársku omáčku. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.
    • Ako prílohu môžeme vybrať zemiaky (varené, pečené alebo vyprážané) alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na krkovičku vyzerá naozaj skvele! Už sa teším, ako si ho pripravím. Mám rád jedlá s cibuľou a tatárskou omáčkou. Určite to bude lahôdka pre moju rodinu. Dúfam, že mi to vyjde!

  2. KreatívnyKocúr píše:

    Super recept! Krkovička so šťavnatou cibuľkou a tatárskou omáčkou znie výborne. Už som vyskúšal podobné jedlá, ale toto ma veľmi inšpirovalo. Určite si to pripravím na víkendový obed!

  3. BublinkovýRybár píše:

    Wow, aký skvelý recept! Krkovička s cibuľou a tatárskou omáčkou je presne to, čo mám rád. Určite sa pokúsim o tento recept. Ďakujem za inšpiráciu, už sa teším na túto delikatesu!

  4. SladkýMuffin píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Krkovička s cibuľkou je môj obľúbený spôsob prípravy mäsa. Tatárska omáčka tomu dodáva skvelú chuť. Už sa neviem dočkať, keď to vyskúšam doma.

  5. Srdiečko66 píše:

    Toto vyzerá fantasticky! Vždy som miloval krkovičku a kombinácia s cibuľkou a tatárskou omáčkou ma úplne dostala. Skvelý tip na rýchly obed pre rodinu. Ďakujem za tento chutný recept!

  6. FialováŽirafa píše:

    Neuveriteľné, ako môže byť jednoduché jedlo tak chutné! Tento recept je presne to, čo potrebujem pre svojich priateľov na večeru. S krkovičkou a tatárskou omáčkou určite zaujmem každého hosťa.

  7. ZelenýJablko píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je len začiatok! Tento recept na krkovičku s cibuľou a tatárskou omáčkou je skutočný poklad v kuchyni. Teším sa na prípravu tejto lahodnosti cez víkend!

  8. 'Mäsožravec99' píše:

    ‚Šťavnatá krkovička‘ – toto sú slová snov pre každého milovníka dobrého jedla! Veľmi sa teším na vyskúšanie tohoto skvelého receptu so svojimi blízkymi.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ďakujeme za Váš komentár! Súhlasíme, že recept na šťavnatú krkovičku je skvelou voľbou pre milovníkov dobrého jedla. Veríme, že si ho užijete s Vašimi blízkymi a bude to pre Vás príjemný zážitok v kuchyni. Ak budete mať akékoľvek otázky pri príprave receptu, neváhajte nás kontaktovať. Prajeme Vám dobrú chuť!

  9. 'RozprávkovýSvet' píše:

    ‚Tatárska omáčka a krkovička? To znie ako perfektna kombinácia!‘ Naozaj si už nemôžem počkať, kedy budem môcť skúsiť tento úžasný recept vo svojej kuchyni!