**Zloženie:**
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 čajová lyžička soli
– 1/2 čajovej lyžičky čerstvo mletého korenia
– 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
– 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce
– 1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky
– 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
– 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
– šťava z 1/2 citróna
Šťavnaté kuracie prsia
Návod na prípravu:
1. Kuracie prsia osušte papierovými utierkami a nakrájajte na šťavnaté plátky.
2. V miske skombinujte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, papriku, rascu, majoránku, tymian a oregano.
3. Rúrou natrite kuracie prsia zo všetkých strán marinádou a nechajte ich odpočívať aspoň 30 minút.
4. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
5. Kuracie prsia umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie a pokapejte ich citrónovou šťavou.
6. Pečte pod pokrievkou približne 20-25 minút, potom odstráňte pokrievku a nechajte ich chvíľu dusiť, kým omáčka nezhustne.
7. Servírujte s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!