Šťavnaté kuracie rezne pečené v rúre

Podávajú sa šťavnaté kuracie rezne, pečené v rúre, ktoré sa pripravujú nasledovne:

Prísady:

  • 4 kuracie rezne
  • 2 vajcia
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

 

Šťavnaté kuracie rezne pečené v rúre

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Kuracie rezne naklepeme na rovnakú hrúbku.
  3. V jednej mise vymiešame vajcia, soľ, korenie a mletú papriku.
  4. Vo druhej mise zmiešame múku a strúhanku.
  5. Kuracie rezne osolíme a okoreníme. Potom ich ponoríme do vajíčkovej zmesi a potom do miešavky s múkou a strúhankou, aby sme ich obaľovali.
  6. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme kuracie rezne. Opečieme ich z oboch strán do zlatohneda, asi 4-5 minút na každej strane.
  7. Potom ich presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry na ďalších 15-20 minút, kým nie sú vonku pekné a šťavnaté.

Podávajte rezne s dusenou zeleninou alebo zemiakovým pyré a užite si výborné jedlo!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia (bez kostí a kože)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 šálka jogurtu (prírodného)
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička papriky (údenej alebo sladkej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhanka (na obalenie, voliteľné)
  • Parmezán alebo iný syr (na posypanie, voliteľné)

Postup:

  1. Marinovanie kuracích pŕs:

    • V miske zmiešajte jogurt, prelisovaný cesnak, šťavu a kôru z citrónu, olivový olej, oregano, papriku, soľ a čierne korenie.
    • Do marinády vložte kuracie prsia a dôkladne ich obaľte. Nechajte marinovať v chladničke minimálne 30 minút, ideálne 2-3 hodiny, aby sa chute prenikli do mäsa.
  2. Príprava na pečenie:

    • Predhriate rúru na 180 °C.
    • Na plech vyložený papierom na pečenie alebo jemne naolejovaný, poukladajte marinované kuracie prsia.
  3. Obalenie a posypanie (voliteľné):

    • Ak chcete, môžete kuracie prsia obaliť v strúhanke a posypať nastrúhaným parmezánom pre extra chrumkavosť a chuť.
  4. Pečenie:

    • Vložte plech do predhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo pokým kuracie mäso nebude prepečené a zlatisté. V strede by malo dosiahnuť minimálne 75 °C (pre bezpečnosť).
  5. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte kuracie rezne pár minút odpočinúť. Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.

Tipy:

  • Kuracie rezne môžete podávať s jogurtovým dresingom alebo domácim tatárskym omáčkou.
  • Môžete pridávať aj rôzne bylinky podľa vlastnej chuti (napríklad rozmarín alebo tymián).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

25 Komentárov

  1. Vaclav84 píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, musím to vyskúšať!

  2. Alzbeta Horvathova píše:

    Toto je skvelý recept, veľmi ľahký na prípravu!

  3. Anonym píše:

    Wow! Tieto kuracie rezne vyzerajú úžasne. Mám chuť si ich pripraviť už dnes!

  4. Michaela32 píše:

    Dobrá voľba pre rodinnú večeru, ľahké a chutné jedlo.

  5. Pokorny Oldrich píše:

    Skvelé tipy na servírovanie, určite to vyskúšam s jogurtovým dresingom.

  6. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, milujem šťavnaté jedlá. Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. MartaK píše:

    Kuracie rezne pečené v rúre sú super! Rada varím a tento recept ma veľmi potešil. Určite pridám aj jogurtový dresing, to bude lahôdka!

  8. Sloník92 píše:

    Tento návod je presne to, čo som hľadal! Kuracie rezne sú moje obľúbené a pečenie ich je super nápad. Teším sa na tú chuť!

    1. PandaFan píše:

      Aj ja ich milujem! Pripravené na rúre sú skvelé a zdravšie ako vyprážané.

  9. Cibulačka45 píše:

    Wow, toto vyzerá úžasne! Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam. Pečené kuracie rezne s dusenou zeleninou znie ako výborná večera.

  10. ZuzkaR píše:

    Ďakujem za recept! Milujem kuracie mäso a takéto jednoduché pokrmy ma vždy potešia. Dám si k tomu aj zemiakové pyré.

  11. JasnýDeň píše:

    ‘Šťavnaté kuracie rezne’ – už len názov ma láka! Rúra je skvelý spôsob, ako pripraviť mäso chutne a zdravo.

  12. NinjaSvet píše:

    ‘Marinovanie’ znie veľmi zaujímavo! Som si istý, že pridaním jogurtu to bude fantastické. Ďakujem za tipy!

    1. _Mačka_ píše:

      ‘Jogurt s citrónom’ – to je presne to, čo potrebujem do svojho varenia!

    2. _Pali87_ píše:

      Super nápad s bylinkami! Skúsim pridať tymián, určite to obohatí chuť.

  13. Kocúrko123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, lebo milujem šťavnaté jedlá. Mám rád, keď sú rezne chrumkavé a voňavé. Ďakujem za skvelý tip na večeru!

  14. MackaVesela píše:

    Wow, toto vyzerá ako skvelé jedlo! Určite vyskúšam tento recept, lebo mám rada kuracie mäso. Veľmi sa teším na výsledok, dúfam, že to bude chutiť rovnako dobre ako na obrázku!

    1. JankoPizza píše:

      Aj ja sa teším! Musím si pripraviť ingrediencie a hneď to vyskúšať!

  15. ZelenyDino píše:

    Kuracie rezne pečené v rúre sú úžasné! Mám rád jednoduché recepty ako tento. Perfektne sa hodí k zemiakovému pyré. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. Slniecko88 píše:

    Tento recept je super jednoduchý a chutný! Kuracie rezne milujeme celá rodina. Nezabudnem pridať aj nejakú zeleninu k tomu, aby sme mali vyvážené jedlo.

  17. RybkaModra píše:

    Perfektný recept! Už sa neviem dočkať, keď si ich pripravím na víkend. Kuracie rezne sú mojou obľúbenou voľbou na večeru!

    1. PandaSmile píše:

      …a s jogurtovým dresingom budú ešte lepšie! Musím to tiež vyskúšať.

    2. -HlavaBola- píše:

      …presne tak! Chystám sa urobiť aj marinované varianty.

  18. -Bublinka- píše:

    …toto je presne to, čo potrebujem na večeru zajtra! Mám hlad len pri pohľade na ten obrázok!

  19. JuliusKuchynsky píše:

    Skvelý recept na jednoduchú večeru! Aj moje deti budú nadšené z týchto šťavnatých rezňov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *