Chcete recept na šťavnatý koláč s kyslou smotanou po slovensky? Tu máte:

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • šťava zo 2 citrónov
  • 250 g kyslej smotany

 

Šťavnatý koláč s kyslou smotanou

Postup:

  1. Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva v miske. Pridajte vajcia a dobre premiešajte, kým nedostanete hladké cesto. Cesto vyvaľkajte a vyložte ním vymastený a vysypaný koláčový plech.
  2. Nastrúhajte citróny na polovice a vymačkajte šťavu. Tu pridajte na cesto. Ak máte radi intenzívnejšiu citrónovú chuť, môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Rozotrite kyslú smotanu po celej ploche cesta. Uistite sa, že je smotana rovnomerne rozotretá.
  4. Koláč dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte zhruba 30 minút, alebo kým nie je vrchná časť cesta zlatavá.
  5. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Ak chcete, môžete ho posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť citrónovými plátkami.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *