Chcete recept na šťavnatý koláč s kyslou smotanou po slovensky? Tu máte:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla alebo margarínu
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- šťava zo 2 citrónov
- 250 g kyslej smotany
Šťavnatý koláč s kyslou smotanou
Postup:
- Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva v miske. Pridajte vajcia a dobre premiešajte, kým nedostanete hladké cesto. Cesto vyvaľkajte a vyložte ním vymastený a vysypaný koláčový plech.
- Nastrúhajte citróny na polovice a vymačkajte šťavu. Tu pridajte na cesto. Ak máte radi intenzívnejšiu citrónovú chuť, môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.
- Rozotrite kyslú smotanu po celej ploche cesta. Uistite sa, že je smotana rovnomerne rozotretá.
- Koláč dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte zhruba 30 minút, alebo kým nie je vrchná časť cesta zlatavá.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Ak chcete, môžete ho posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť citrónovými plátkami.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.