Táto časť receptov bez smotany zaznamenáva veľký úspech. Struková polievka bez smotany spolu so šošovicovou je veľmi populárna medzi mojimi čitateľmi. Verím, že si recept pripravíte a bude chutiť nielen vám.
Ingrediencie:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 koreň petržlenu
– 1 lyžica oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, petržlen na dochutenie
Struková polievka bez smotany
Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kusy a orestujeme na oleji v hrnci.
2. Pridáme nakrájané mrkvy, zemiaky a koreň petržlenu. Podlejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne.
3. Dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
4. Polievku môžeme servírovať ihneď po uvarení, alebo ju necháme odstáť, aby sa chute ešte viac spojili.
Dobrú chuť!
2) Struková polievka bez smotany
Struková polievka bez smotany predstavuje vynikajúcu alternatívu pre tých, ktorí sa usilujú obmedziť príjem živočíšnych produktov alebo jednoducho hľadajú chutný a výživný recept. Tieto polievky sú nielen lahodné, ale aj plné bielkovín a vlákniny, čo z nich robí ideálne jedlo pre každého.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu tejto lahodnej strukovej polievky budete potrebovať:
- 1 šálku sušeného hrášku alebo fazule (môžete použiť aj mix)
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 1 cibuľu, nadrobno nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 zemiak, nakrájaný na kocky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy strukovej polievky
Začnite tým, že sušené hrášky alebo fazuľu namočíte na niekoľko hodín pred varením, aby zmäkli. Potom na olivovom oleji v hrnci osmažte cibuľu a cesnak do zlatista. Pridajte mrkvu a zemiak a krátko osmažte spolu.
Do hrnca pridajte namočené strukoviny a zeleninový vývar. Priveďte do varu, následne znížte teplotu a varte približne 30-40 minút, kým strukoviny nie sú úplne mäkké. Na záver dochuťte soľou a korením. Polievku môžete podávať horúcu, posypanú čerstvým petržlenom.
Struková polievka bez smotany je nielen jednoduchá na prípravu, ale aj veľmi výživná. Vychutnáte si ju ako teplé jedlo v chladných dňoch alebo ako osviežujúci obed. Bon appétit!