Studená cícerová polievka s tymianom

Recept: Chladená polievka z cíceru s tymianom

Ingrediencie:

  • 2 šálky uvareného cíceru
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 2 lyžice oleja z olív
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžička čerstvo nasekaného tymianu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Studená cícerová polievka s tymianom

Postup:

  1. Na strednom plameni zohrejte olivový olej v hrnci a osmahnite cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nebudú mať zlatistý nádych.
  2. Pridajte uvarený cícer a tymian a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  3. Potom pridajte zeleninový vývar, soľ a čierne korenie a varte na miernom ohni približne 15 minút.
  4. Akonáhle sú všetky prísady uvarené, rozmixujte ich mixérom na hladkú zmes. Ak uprednostňujete hrubšiu polievku, môžete niektoré kúsky cíceru ponechať celé.
  5. Hotovú chladenú cícerovú polievku vložte do chladničky a nechajte ju chladnúť, ideálne aspoň hodinu, aby bola chuť intenzívnejšia.
  6. Servírujte studenú polievku a môžete ju ozdobiť čerstvým tymianom alebo extra panenským olivovým olejom.

Prajem dobrú chuť!

 

Chladná cícerová polievka s tymianom - 2

2) Chladná cícerová polievka s tymianom

Ingrediencie:

  • 400 g konzervovaného cíceru (alebo 250 g sušeného, ktorý je nutné vopred namočiť a uvariť)
  • 500 ml zeleninového vývaru (môžete použiť aj vodu)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 2 lyžice oleja z olív
  • 1 lyžička sušeného tymianu (alebo niekoľko čerstvých vetvičiek, ak máte)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlenová vňať alebo mäta)

Postup:

Koľko kalorií má maslový croissant?

Koľko kalorií má maslový croissant?

Čítať viac »

  1. Príprava cíceru: Ak používate sušený cícer, namočte ho na noc do studenej vody. Potom ho uvarte v čerstvej vode, kým nebude mäkký (približne 1-1,5 hodiny). Po uvarení ho sceďte. Ak používate konzervovaný cícer, len ho sceďte a opláchnite.

  2. Cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť (asi 5 minút). Potom pridajte nasekaný cesnak a opekajte ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.

  3. Mixovanie: Do mixéra vložte cícer, orestovanú cibuľu a cesnak, zeleninový vývar, šťavu z citróna a tymian. Všetko dôkladne rozmixujte, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu viac vývaru alebo vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.

  4. Ochutenie: Polievku dochuťte soľou, čiernym korením a kôrou z citróna podľa chuti. Dobre premiešajte.

  5. Chladenie: Prelejte polievku do misky alebo sklenenej fľaše a nechajte ju v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

  6. Servírovanie: Pred podávaním polievku dôkladne premiešajte a ochutnajte. Podávajte ju chladenú, ozdobenú čerstvými bylinkami a môžete pridať aj trochu olivového oleja na vrch.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Srdiečko123 píše:

    Tento recept na studenú cícerovú polievku je úžasný! Cícer je skvelý a zdravý, a s tymianom to má fantastickú chuť. Určite to vyskúšam na rodinnej oslave. Ďakujem za inšpiráciu, už sa teším!

  2. JollyRoger píše:

    Wau, nikdy by ma nenapadlo, že studená polievka môže byť taká chutná! Cícer a tymian sú perfektná kombinácia. Skúsim to spraviť aj pre svojich priateľov. Určite si pochutnajú!

  3. MačkaMia píše:

    Tento recept je skvelý! Cícer mám rada a studené polievky sú ideálne na leto. Určite ho vyskúšam. Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané. Ďakujem za zdieľanie, veľmi sa mi páči!

  4. Bubbles78 píše:

    Studená cícerová polievka? To znie fantasticky! Všetky ingrediencie sú super zdravé a určite to oživí moje jedálničky. Už sa neviem dočkať, kedy ju urobím doma!

  5. Kvetinka45 píše:

    Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Mám rada rýchle a jednoduché jedlá, ktoré sú aj zdravé. Teším sa, že si túto polievku pripravím čoskoro a budem ju podávať aj návšteve.