Sushi šalát

Recept na šalát so sushi prísadami:

Nezbytné ingrediencie:

  • 2 hrnčeky pripravené sushi ryže
  • 1 hrnček nakrájanej uhorky
  • 1 hrnček nakrájaného avokáda
  • 1 hrnček nastrúhanej mrkvy
  • 1 hrnček nakrájaných reďkoviek
  • 1 hrnček nakrájaného manga
  • 1 hrnček uvarených kreviet alebo krabieho mäsa (podľa chuti)
  • 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice ryžového octu
  • 1 polievková lyžica sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica pražených sezamových semien

 

Šalát so sushi prísadami

Návod na prípravu:

  1. V priestrannej miske kombinujte uvarenú sushi ryžu, uhorku, avokádo, mrkvu, reďkovky, mango a prípadne krevety alebo krabie mäso.
  2. V menšej miske zmiešajte sójovú omáčku, ryžový ocot, sezamový olej a med do hladkého dresingu. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte viac sójovej omáčky alebo ryžového octu.
  3. Polievkovou lyžicou prelejte dresing na zmes sushi ryže a opatrne premiešajte, aby sa všetky zložky dobre obalili dresingom.
  4. Posypte jedlo praženými sezamovými semienkami pre zvýraznenie chuti a textúry.
  5. Nechajte šalát chvíľu odpočívať, aby sa chute skombinovali.
  6. Podávajte a užívajte si!

Poznámka: Šalát môžete obohatiť o vaše obľúbené sushi ingrediencie alebo upraviť dresing podľa vašich požiadaviek. Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g ryžového octu, uvareného
  • 300 g sushi ryže
  • 600 ml vody
  • 1/2 uhorky
  • 1 avokádo
  • 150 g čerstvého lososa (alebo iného druhu ryby podľa vlastného vkusu)
  • 100 g nori (sušené riasy)
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica sezamového oleja
  • 1 čajová lyžička wasabi (podľa chuti)
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • Sezamové semienka na posypanie
  • Zelené cibuľky na dekoráciu

Návod:

  1. Príprava ryže:

    Dobrá polievka

    Dobrá polievka

    Čítať viac »

    • Sushi ryžu dôkladne prepláchnite studenou vodou, až kým nie je voda jasná.
    • V hrnci priveďte 600 ml vody do varu. Pridajte ryžu a varte na strednom ohni, kým nie je ryža mäkká (asi 15-20 minút). Potom nechajte ešte 10 minút odpočívať s pokrievkou.
  2. Dochutenie ryže:

    • Ryžový ocot, cukor a soľ zmiešajte v malom hrnci a na miernom ohni zahrejte, aby sa cukor a soľ rozpustili.
    • Uvarenú ryžu preložte do veľkej misy a opatrne s ňou zamiešajte ryžový ocot. Nechajte ju úplne vychladnúť.
  3. Príprava zeleniny a rýb:

    • Uhorku a avokádo nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
    • Lososa nakrájajte na malé kocky alebo plátky, podľa vlastných preferencií.
  4. Zostavenie šalátu:

    • Na dno misy alebo taniera rozmiestnite vychladnutú sushi ryžu.
    • Na ryžu naukladajte plátky uhorky, avokáda a lososa.
    • Nori roztrhnite na menšie kusy a posypte nimi šalát.
  5. Zálievka:

    • V miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej a wasabi. Touto zálievkou prelejte pripravený šalát.
  6. Ozdoba:

    • Nakoniec posypte šalát sezamovými semienkami a nakrájanými zelenými cibuľkami.

Podávanie:

  • Sushi šalát servírujte čerstvý. Môžete si ho vychutnať ako hlavnú porciu alebo ako predjedlo na rodinnej oslave.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *