Sväté prijímanie torty na prijimanie

 

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu torty pre sväté prijímanie:

Počet porcií: 12

Suroviny:

  • 2 šálky múky
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky kakaa
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečenia
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka horúcej vody

 

Sväté prijímanie torty na obrad

  1. Začnite predhriatím rúry na 180 °C. Tortovú formu vystlajte papierom na pečenie alebo ju naolejujte a posypte múkou.
  2. V mise zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečenia, sódu bikarbónu a soľ.
  3. Pridajte olej, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko. Dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  4. Pomaly vlejte horúcu vodu a pokračujte v miešaní, kým sa ingrediencie dokonale nespoja.
  5. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte po dobu 30 až 35 minút, alebo do momentu, keď zubná špáradlo vložené do stredu torty výjde suché.
  6. Nechajte tortu odpočívať vo forme asi 10 minút, potom ju prevrátte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  7. Na ozdobenie môžete použiť čokoládovú polevu, šľahačku alebo čerstvé ovocie podľa vlastného výberu.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave torty na sväté prijímanie. Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte ma kontaktovať.

Sväté prijímanie torty na prijimanie-2

Ako dlho dusiť kuracie stehná vykostené?

Ako dlho dusiť kuracie stehná vykostené?

Čítať viac »

2) Sväté prijímanie torty na prijimanie

Pri oslavách svätého prijímania je torta kľúčovým prvkom. Pripravili sme pre vás unikátny recept na tortu pre sväté prijímanie, ktorá zaujme každého hosťa a prinesie zvláštnu atmosféru do vášho slávnostného dňa. Nasledujte náš jednoduchý postup a s láskou si pripravte túto lahodnú tortu.

Suroviny na tortu

Na prípravu torty budete potrebovať:
– 250 g múky
– 200 g cukru
– 150 g masla
– 4 vajcia
– 1 balenie prášku do pečenia
– 100 ml mlieka
– vanilkový cukor
– 200 g smotany na šľahanie
– ovocie podľa výberu (napríklad maliny alebo jahody)
– čokoládovú polevu na ozdobenie.
Tento recept je jednoduchý a rýchly, ideálny aj pre začiatočníkov v pečení.

Jednoduchý postup na tortu

1. Rúru predhrejte na 180°C a vymastite pekáč maslom a posypte múkou.
2. V miske zmiešajte maslo s cukrom a šľahajte, až kým nebude zmes nadýchaná. Pridávajte vajcia jedno po druhom a po každom pridaní dôkladne premiešajte.
3. V inej miske zmiešajte múku s práškom do pečenia a vanilkovým cukrom. Postupne pridávať suché ingrediencie do maslovej zmesi.
4. Nakoniec do cesta pridajte mlieko, aby bolo hladké.
5. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre 30-35 minút.
6. Po upečení nechajte tortu vychladnúť, potom ju rozkrojte a naplňte šľahačkou a ovocím.

Ozdobte čokoládovou polevou a podávajte. Táto torta na sväté prijímanie poteší nielen chuťové poháriky, ale aj očarí svojim vzhľadom. Na zdravie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Arpad Malikova píše:

    Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu svätého prijímania torty. Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave svätého prijímania torty. Prajem príjemnú chuť! Ak by ste mali ďalšie otázky, neváhajte sa obrátiť na mňa.