Sviečková na smotane nebíčko v papuľke

Sviečková na smotane nebíčko v papuľke …

Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť sviečkovú na smotane, tu nájdete jednoduchý postup:

Sviečková na smotane

Budete potrebovať:

  • 600 g hovädzieho mäsa (sviečková)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvé petržlenové listy na ozdobenie

 

Sviečková na smotane – nebíčko na tanieri

Priebeh prípravy:

  1. Mäso nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm a osolte ho z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a opečte mäso z každej strany počas približne 2-3 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Potom ho odložte.
  3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlenové korene a cesnak. Orestujte ich, kým sa cibuľa nezjemní.
  4. Na stredný oheň pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Prilite hovädzí vývar a nechajte zmes povariť niekoľko minút, kým omáčka nezačne hustnúť. Počas varenia občas zamiešajte.
  6. Potom pridajte smotanu na varenie a vráťte na sporák. Varte ešte asi 3-5 minút, kým omáčka dostatočne nezhustí.
  7. Vložte mäso späť do panvice s omáčkou a nechajte všetko spolu variť na miernom ohni približne 10-15 minút, aby sa chuť omáčky dostala do mäsa.
  8. Servírujte s opečenými knedľami alebo dusenými haluškami. Ozdobte čerstvými petržlenovými listami a podávajte teplé.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave vynikajúcej sviečkovej na smotane. Prajem dobrú chuť!

 

Sviečková na smotane nebíčko v papuľke - 2

2) Sviečková na smotane nebíčko v papuľke

Ingrediencie:

Na mäso:

Piškotový koláč s pudingom

Piškotový koláč s pudingom

Čítať viac »

  • 800 g hovädzej sviečkovej
  • 2 stredné cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • 5 g čierneho korenia
  • 5 g nového korenia
  • 3 klinčeky
  • 150 ml bieleho vína
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • Soľ podľa chuti
  • Olej na opraženie

Na omáčku:

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Citrónová šťava (podľa chuti)
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Hovädziu sviečkovú dôkladne umyte a osušte. Osolte a okoreňte.
    • Na panvici rozohrejte olej a sviečkovú na ňom z každej strany dôkladne opečte, aby sa uzavreli šťavy. Potom mäso vyberte a položte na tanier.
  2. Príprava zeleniny:

    • Na tom istom oleji, na ktorom ste opiekli mäso, orestujte nakrájané cibuľky, mrkvu, petržlen a zeler, až kým nezmäknú a nezačnú sa karamelizovať. Pridajte tiež nasekaný cesnak a všetky koreniny (bobkový list, čierne korenie, nové korenie a klinčeky).
  3. Varíme:

    • Mäso vráťte späť do hrnca, pridajte biele víno a nechajte chvíľu povariť, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte hovädzí vývar. Nechajte variť na nízkom ohni zhruba 2 hodiny, kým nebude mäso krehké.
  4. Príprava omáčky:

    • Ako náhle je mäso uvarené, vyberte ho z hrnca a udržujte teplé. Zeleninovú zmes a vývar preceďte, aby ste získali čistú šťavu.
    • Na panvici rozohrejte maslo, pridajte hladkú múku a pripravte svetlú zápražku. Pomaly prilievajte precezený vývar a dôkladne miešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
    • Nechajte omáčku variť, kým trochu nezhustne. Potom primiešajte smotanu, citrónovú šťavu, cukor, horčicu, soľ a korenie podľa chute. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu povariť.
  5. Podávanie:

    • Hovädziu sviečkovú nakrájajte na plátky a servírujte na tanieri, poliate omáčkou. Doplnte varené zeleninou alebo knedľou.
  6. Tip:

    • Sviečková sa najlepšie servíruje s domácou knedľou a kyslou uhorkou.

Dobrú chuť, užite si toto kulinárske potešenie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Františka píše:

    Táto sviečková je užastná.Vyšla, a chutila uplne neskutočne.Fakt,nebíčko v ustach.

  2. Macko123 píše:

    Tento recept na sviečkovú vyzerá skvele! Milujem, ako je to jednoduché a rýchle. Určite ho vyskúšam cez víkend. Už sa teším, ako sa mi podarí pripraviť toto chutné jedlo. Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!

  3. ZelenýJablko píše:

    Sviečková na smotane je moje obľúbené jedlo! Tento recept je veľmi prehľadný a ľahko zrozumiteľný. Už som videl veľa receptov, ale tento je naozaj skvelý. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho pripravím čoskoro!

  4. DobrýRybár píše:

    Wow, toto vyzerá ako naozaj delikátne jedlo! Mám rád sviečkovú a tento recept ma veľmi zaujal. Je super, že obsahuje jednoduché suroviny, ktoré mám doma. Teším sa na varenie a ochutnávanie s priateľmi!

  5. PohodovýPavol píše:

    Sviečková na smotane je vždy dobrý nápad! Tento recept má všetko potrebné a ešte aj jasný postup. Myslím si, že aj ja by som to zvládol pripraviť bez problémov. Určite to vyskúšam a budem mať skvelé jedlo pre rodinu.

  6. SlnečnýRayko píše:

    Tento článok mi dal presne to, čo som hľadal – jednoduchý recept na sviečkovú! Som nadšený z toho, ako chutne to vyzerá. Určite sa pokúsim urobiť túto dobrotu pre našu rodinnú večeru. Dúfam, že všetkým zachutí!

  7. FialováHana píše:

    Ďakujem za tento úžasný recept! Sviečková na smotane je pre mňa tradícia a tento postup vyzerá veľmi lákavo. Rada varím pre svojich blízkych a verím, že sa im táto pochúťka bude páčiť. Teším sa na výsledok!

  8. _Bublinka_98 píše:

    …toto je presne to jedlo, ktoré si rád doprajem po dlhom dni! Recept je veľmi jasný a zdá sa mi jednoduchý na prípravu. Už mám chuť si toto dobrodružstvo v kuchyni užiť s priateľmi pri večeri.

  9. +MačkaMia+ píše:

    ! Tento recept ma úplne oslovil! Zbožňujem sviečkovú a táto verzia vyzerá fakt chutne! Určite ju vyskúšam čoskoro doma s knedľami alebo haluškami… Veď ideálny obed by mal byť vždy plný chuti!

  10. #KreatívnyTomáš# píše:

    *Tento recept bol pre mňa objavením roka!* Veľmi sa teším z jeho jednoduchej prípravy a hlavne z tých fantastických ingrediencií. Odporučím ho aj svojim kamarátom; určite im tiež zachutí tak ako mne.

  11. $JasnáLuna$ píše:

    @Tento článok mi urobil deň! Sviečková patrí medzi moje obľúbené pokrmy z detstva… Dnes určite pripravím podľa vášho návodu; neviem sa dočkať tej úžasnej chuti plnej spomienok!