Syrová roláda bez varenia

Ak hľadáte recept na syrovú roládu bez varenia, tu je jednoduchý a osviežujúci recept:

Ingrediencie:

  • 400 g pevných syrov (napr. eidam, gouda, cheddar)
  • 150 g syrovej nátierky (napr. kozí syr, smotanový syr)
  • 150 g šunky
  • 1 uhorka
  • 1 malá cibuľa
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička medu
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Syrová roláda bez varenia

Príprava:

  1. Nastrúhajte tvrdý syr na jemné plátky.
  2. Do misky vložte syrovú nátierku, horčicu a med. Dôkladne premiešajte, až pokým sa všetko nezhromadí do hladkej a krémovej zmesi. Dochutíte soľou a korením.
  3. Cibuľu a uhorku nakrájajte na veľmi malé kocky.
  4. Na stôl rozložte plastovú alebo potravinársku fóliu a na ňu položte papier na pečenie.
  5. Na papier na pečenie natrite polovicu syrovej zmesi do rovnomerného obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm.
  6. Na vrch rozmiestnite všetku šunku, cibuľu a uhorku.
  7. Na šunku naneste zvyšok syrovej zmesi a rovnomerne ju rozotrite.
  8. Opatrne zrolujte roládu pomocou papiera na pečenie a fólie.
  9. Roládu uložte do chladničky na dve hodiny, aby stuhla a získala pevnú konzistenciu.
  10. Pred servírovaním roládu vyberte z chladničky a odstráňte fóliu a papier na pečenie.
  11. Roládu nakrájajte na plátky a podávajte ju ako osviežujúce predjedlo alebo súčasť chodu. Môžete ju servírovať aj s pečivom.

Dúfam, že tento recept vám vyhovuje! V prípade ďalších otázok sa nebojte opýtať.

 

Syrová roláda bez varenia - 2

2) Syrová roláda bez varenia

Ingrediencie:

  • 200 g jemného tvarohu
  • 100 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
  • 100 g nastrúhaného syra (napr. nivy, eidamu alebo gouda)
  • 100 g šunky (prípadne aj salámy) – nakrájané na plátky
  • 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate alebo kôpru (môžete použiť aj sušené)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Tortilly alebo plátky pečiva (napr. chlebové pláty)

Postup:

  1. Príprava zmesi: V miske skombinujte jemný tvaroh, smotanový syr a nastrúhaný syr. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

  2. Pridanie chute: Do zmesi zapracujte pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať alebo kôpor, soľ a čierne korenie podľa chuti. Znova dôkladne premiešajte.

    Zabíjačková polievka

    Zabíjačková polievka

    Čítať viac »

  3. Príprava rolády: Na pracovnej ploche rozložte tortillu alebo plátky pečiva. Na každý plát rovnomerne naneste syrovú zmes. Na ňu položte plátky šunky.

  4. Rolovanie: Pomaly a opatrne zrolujte tortillu alebo plátok pečiva. Uistite sa, že syr a šunka počas rolovania nevypadnú.

  5. Zabalenie: Rolády zabalte do potravinovej fólie alebo alobalu a nechajte ich v chladničke aspoň 30 minút, aby sa stuhli.

  6. Krátke odpočinok: Po vychladení odbaľte rolády a nakrájajte ich na kolieska hrubé asi 2 cm.

  7. Servírovanie: Syrovú roládu môžete ponúknuť ako chutný predjedlo, občerstvenie na párty alebo súčasť bufetového stola. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo zeleninou.

Hotovo! Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *