Syrová roláda fotorecept

 

Som tu, aby som vám pomohla s receptom na syrovú roládu. Nižšie nájdete postup krok za krokom:

Súroviny:

  • 200 g tvarohu
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 100 g syra s plnotučným obsahom
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 50 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 čajová lyžička mletej čiernej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 100 g šunky
  • 100 g parmezánu (na posypanie)
  • petržlen na dekoráciu

 

Fotorecept na syrovú roládu

Postup:

  1. Vajcia rozšľahajte do peny a následne pridajte tvaroh, smotanu, syr, maslo, strúhaný syr, papriku a soľ. Dôkladne všetko premiešajte, aby sa zložky spojili.
  2. Plech na pečenie potrite maslom a posypte ho strúhankou.
  3. Na pripravený plech nalejte cesto a rovnomerne ho rozprestrite.
  4. Na rozprestrené cesto položte plátky šunky a opatrne zrolujte celý plát.
  5. Roládu pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 25-30 minút, kým nezíska zlatistý odtieň.
  6. Po upečení vyberte z rúry, posypte parmezánom a nechajte vychladnúť.
  7. Pred servírovaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Teraz by ste mali mať výbornú syrovú roládu. Prajem vám dobrú chuť!

Syrová roláda fotorecept-2

Kôprová omáčka s hovädzím mäsom

Kôprová omáčka s hovädzím mäsom

Čítať viac »

2) Syrová roláda fotorecept

Syrová roláda predstavuje skvelý spôsob, ako obohatiť stôl o lahodný a lákavý predjedlo. Tento recept je mimoriadne jednoduchý a ideálny na rôzne príležitosti, od rodinnej oslavy až po romantickú večeru. Ak hľadáte niečo rýchle a chutné, táto syrová roláda vás určite nesklame!

Ingrediencie potrebné na syrovú roládu

Aby ste pripravili tento recept, budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 200 g tvrdého syra (napríklad Cheddar alebo Eidam)
  • 200 g jemného tvarohu
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky čerstvých byliniek (petržlen, kôpor)
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • plátky šunky alebo údeného lososa na zabalenie
  • špeciálne dno na rolády alebo potravinárska fólia

Postup na prípravu syrovej rolády

Príprava syrovej rolády je veľmi jednoduchá a zábavná. Začnite tým, že nastrúhate tvrdý syr a vložíte ho do misky. Pridajte jemný tvaroh, kyslú smotanu a nasekané bylinky. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

Keď máte zmes hotovú, vezmite potravinársku fóliu a rozprestrite ju na pracovnej ploche. Vytvorte zmes syra do tvaru obdĺžnika na fóliu. Na vrch položte plátky šunky alebo lososa a opatrne zrolujte pomocou fólie. Uzavrite konce a nechajte roládu odležať v chladničke minimálne 2 hodiny. Podávajte so chrumkavým chlebom alebo zeleninou a užite si túto jedinečnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Menyhert Adela píše:

    Veľmi chutné a jednoduché na prípravu. Skvelý recept!

  2. Radomir Zemanova píše:

    Syrová roláda je skvelým spôsobom, ako si obohatiť stôl o chutný a lákavý predjedlo. Tento recept je jednoduchý a ideálny na rôzne príležitosti, od rodinnej oslavy až po rande. Ak hľadáte niečo rýchle a dobré, syrová roláda vás určite nesklame!