Syrová roláda Havran
  • Syrová roláda Havran je lahodným pokrmom, ktorý môžete pripraviť aj s prídavkom hovädzieho mäsa. Postupujte nasledovne:
    1. Zmiešajte strúhaný syr (napríklad eidam) s jemne nakrájanou šunkou, nasekanou cibuľou a petržlenom. Prípadne môžete pridať aj strúhanú mrkvu alebo papriku podľa chuti.
    2. Na panvici osmažte na oleji nakrájené cibuľové krúžky, kým nezhnednú. Pridajte na kocky nakrájené hovädzie mäso a orestujte. Osoľte, opepřte a prisypte provensálske bylinky. Dôkladne premiešajte.
    3. Syrovú zmes rozložte na strúhaný syr posypaný na papier na plechu. Rozprostrite zmes po celej ploche a zakľučkujte do podoby rolády.
    4. Roládu pecťe v predhriatej rúre na 180 °C počas približne 30 minút.
    5. Hotovú roládu nechajte chvíľu vychladnúť a potom podávajte na plátky s citrónovým dresingom a čerstvou zeleninou.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pripraviť vynikajúcu syrovú roládu s hovädzím mäsom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g syra (najlepšie krémový, ako je Philadelphia alebo iný smotanový syr)
  • 100 g tvrdého syra (napr. eidam alebo čedar) nastrúhaného
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových)
  • 3-4 plátky sušenej šunky (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. pažítka alebo petržlen) na ozdobu
  • Tortilly alebo plátky toastového chleba na zabalenie

Postup:

  1. Príprava zmesi:

    • V miske zmiešajte krémový syr a nastrúhaný tvrdý syr. Dobre premiešajte, aby sa zmes spojila.
    • Pridajte prelisované strúčiky cesnaku, mletými orechmi, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili.
  2. Príprava rolády:

    • Na pracovnú plochu položte tortilly alebo plátky toastového chleba.
    • Na každú tortillu alebo plátok chleba rozotrite tenkú vrstvu syrovej zmesi. Ak ste sa rozhodli pre sušenú šunku, môžete ju pridať teraz, pokiaľ chcete.
  3. Zabalenie rolády:

    • Opatrne zrolujte tortilu alebo chlieb tak, aby vznikla roláda. Zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte v chladničke aspoň 30 minút stuhnúť.
  4. Servírovanie:

    • Po vychladnutí roládu vyberte z chladničky a odstráňte fóliu. Roládu nakrájajte na kolieska hrubé približne 1-2 cm.
    • Podávajte posypané čerstvými bylinkami ako dekoráciu, prípadne s malým množstvom olivového oleja na zakvapenie.

Tipy:

  • Syrovú roládu môžete variabilne obohatiť o ďalšie prísady, ako sú papriky, olivy alebo sušené paradajky.
  • Roládu je možné pripraviť aj deň vopred, čím umožníte, aby sa chute lepšie spojili.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *