Syrová roláda Havran

     

    Syrová roláda Havran - 2

    Syrová roláda Havran

    Ingrediencie:

    • 250 g krémového syra (napríklad Philadelphia alebo iný smotanový syr)
    • 100 g tvrdého syra (napríklad eidam alebo čedar), nastrúhaného
    • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
    • 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových)
    • 3-4 plátky sušenej šunky (nepovinné)
    • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
    • Čerstvé bylinky (napr. pažítka alebo petržlen) na dekoráciu
    • Tortilly alebo plátky toastového chleba na zabalenie

    Postup:

    1. Príprava zmesi:

      • V miske skombinujte krémový syr s nastrúhaným tvrdým syrom. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
      • Pridajte prelisované strúčiky cesnaku, mleté orechy, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili.
    2. Príprava rolády:

      Kuracie prsia s krémovou omačkou

      Kuracie prsia s krémovou omačkou

      Čítať viac »

      • Na pracovnú plochu rozmiestnite tortilly alebo plátky toastového chleba.
      • Na každú tortillu alebo plátok chleba naneste tenkú vrstvu syrovej zmesi. Ak ste sa rozhodli pridať sušenú šunku, môžete ju teraz pridať, ak chcete.
    3. Zabalenie rolády:

      • Opatrne zrolujte tortilu alebo chlieb do podoby rolády. Zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte v chladničke aspoň 30 minút stuhnúť.
    4. Servírovanie:

      • Po vychladnutí roládu vyberte z chladničky a odstráňte fóliu. Roládu nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
      • Podávajte posypané čerstvými bylinkami ako ozdobu, prípadne s malým množstvom olivového oleja na dochutenie.

    Tipy:

    • Syrovú roládu je možné variabilne obohatiť o ďalšie prísady, ako sú papriky, olivy alebo sušené paradajky.
    • Roládu je možné pripraviť aj deň vopred, čím umožníte, aby sa chute lepšie prepojili.
    Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *