Syrová roláda Havran

 

  • Syrová roláda Havran predstavuje chutný pokrm, ktorý môžete pripraviť aj s prídavkom hovädzieho mäsa. Riaďte sa nasledujúcimi krokmi:
    1. Zmiešajte nastrúhaný syr (napríklad eidam) s jemne nakrájanou šunkou, nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Podľa vlastného vkusu môžete pridať aj nastrúhanú mrkvu alebo papriku.
    2. Na panvici osmažte nakrájané cibuľové krúžky na oleji, kým sa neodohrá ich karamelizácia. Potom pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte. Osoľte, okoreňte a pridajte provensálske bylinky. Dobre premiešajte.
    3. Syrovú zmes rovnomerne rozložte na nastrúhaný syr posypaný na papier na plechu. Zmes precízne roztiahnite na celú plochu a tvarujte do rolády.
    4. Roládu pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
    5. Hotovú roládu dajte vychladnúť a následne ju servírujte na plátky s citrónovým dresingom a čerstvou zeleninou.

Verím, že vám tento recept poslúži na prípravu vynikajúcej syrovej rolády s hovädzím mäsom. Dobrú chuť!

 

Syrová roláda Havran - 2

2) Syrová roláda Havran

Ingrediencie:

  • 250 g krémového syra (napríklad Philadelphia alebo iný smotanový syr)
  • 100 g tvrdého syra (napríklad eidam alebo čedar), nastrúhaného
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových)
  • 3-4 plátky sušenej šunky (nepovinné)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Čerstvé bylinky (napr. pažítka alebo petržlen) na dekoráciu
  • Tortilly alebo plátky toastového chleba na zabalenie

Postup:

  1. Príprava zmesi:

    Ako upiecť morčacie stehno?

    Ako upiecť morčacie stehno?

    Čítať viac »

    • V miske skombinujte krémový syr s nastrúhaným tvrdým syrom. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
    • Pridajte prelisované strúčiky cesnaku, mleté orechy, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili.
  2. Príprava rolády:

    • Na pracovnú plochu rozmiestnite tortilly alebo plátky toastového chleba.
    • Na každú tortillu alebo plátok chleba naneste tenkú vrstvu syrovej zmesi. Ak ste sa rozhodli pridať sušenú šunku, môžete ju teraz pridať, ak chcete.
  3. Zabalenie rolády:

    • Opatrne zrolujte tortilu alebo chlieb do podoby rolády. Zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte v chladničke aspoň 30 minút stuhnúť.
  4. Servírovanie:

    • Po vychladnutí roládu vyberte z chladničky a odstráňte fóliu. Roládu nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
    • Podávajte posypané čerstvými bylinkami ako ozdobu, prípadne s malým množstvom olivového oleja na dochutenie.

Tipy:

  • Syrovú roládu je možné variabilne obohatiť o ďalšie prísady, ako sú papriky, olivy alebo sušené paradajky.
  • Roládu je možné pripraviť aj deň vopred, čím umožníte, aby sa chute lepšie prepojili.
Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *