Syrová roláda - plnka

Chcete návod na syrovú roládu s náplňou? Tu je to:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • 100 ml polotučného mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • soľ a korenie podľa chuti

Náplň:

  • 200 g smotanového syra
  • 100 g údeného lososa, nakrájaného na malé kúsky
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Syrová roláda – náplň

Postup:

  1. Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka vložte do čistej a suchej nádoby, žĺtky kombinujte s mliekom.
  2. Do bielkov pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhaný syr, soľ a korenie, a vyšľahajte na pevný sneh.
  3. Postupne pridávajte zmes zo žĺtkov a mlieka a opatrne premiešajte lyžicou.
  4. Na plech vystlaný pečiacim papierom rozotrite cesto do tenkej vrstvy.
  5. Pečte v predhriatej rúre na teplote 180 °C približne 12-15 minút, kým okraje nezačnú zlatnúť.
  6. Medzitým pripravte náplň. Smotanový syr zmiešajte s nakrájaným lososom, petržlenom, soľou a korením.
  7. Až je cesto hotové, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
  8. Potom natrite náplň na cesto a opatrne zvinte do rolády.
  9. Roládu preložte na tanier a nechajte chladnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.
  10. Pred podávaním nakrájajte na plátky a servírujte ako ľahký predkrm.

Prajem dobrú chuť!

 

Syrová roláda - plnka - 2

Kuracie prsia v lístkovom ceste – Recepty

Kuracie prsia v lístkovom ceste – Recepty

Čítať viac »

2) Syrová roláda – plnka

Syrová roláda patrí medzi vyhľadávané pochúťky, ktoré sú skvelé na rôzne oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na drobné maškrtenie. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť syrovú roládu s lahodnou náplňou, ktorá zaujme každého. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si tento chutný pokrm, ktorý sa určite stane hviezdou na vašom stole.

Ingrediencie potrebné na syrovú roládu

Na prípravu syrovej rolády budete potrebovať:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 1 balenie tortilly alebo lístkového cesta
  • 100 g šunky alebo salámy
  • čerstvú zeleninu podľa preferencií (napríklad uhorky, paprika, paradajky)
  • soľ a korenie na dochutenie
  • petržlenovú vňať na dekoráciu

Postup na prípravu syrovej rolády

Začnite tým, že si umyjete a nakrájate zeleninu na drobné kúsky. V miske zmiešajte tvaroh so nastrúhaným syrom a dobre premiešajte. Následne pridajte nasekanú šunku a zeleninu. Zmes dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.

Na pracovnej ploche rozložte tortillu alebo lístkové cesto. Na cesto rovnomerne rozotrite syr a zeleninovú náplň, pričom okraje nechajte voľné. Roládu pevne zrolujte a skontrolujte, či nie je nikde otvorená. Ak používate lístkové cesto, môžete ho pred pečením potrieť vajíčkom pre zlatožltú farbu.

Roládu je dobré nechať odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu pred podávaním. Na koniec ju nakrájajte na plátky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Servírujte ju ako predjedlo alebo hlavnú misku a užite si jej výnimočnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *