Chcete návod na syrovú roládu s náplňou? Tu je to:
Suroviny:
- 4 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 100 g tvrdého syra, nastrúhaného
- 100 ml polotučného mlieka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- soľ a korenie podľa chuti
Náplň:
- 200 g smotanového syra
- 100 g údeného lososa, nakrájaného na malé kúsky
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Syrová roláda – náplň
Postup:
- Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka vložte do čistej a suchej nádoby, žĺtky kombinujte s mliekom.
- Do bielkov pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhaný syr, soľ a korenie, a vyšľahajte na pevný sneh.
- Postupne pridávajte zmes zo žĺtkov a mlieka a opatrne premiešajte lyžicou.
- Na plech vystlaný pečiacim papierom rozotrite cesto do tenkej vrstvy.
- Pečte v predhriatej rúre na teplote 180 °C približne 12-15 minút, kým okraje nezačnú zlatnúť.
- Medzitým pripravte náplň. Smotanový syr zmiešajte s nakrájaným lososom, petržlenom, soľou a korením.
- Až je cesto hotové, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
- Potom natrite náplň na cesto a opatrne zvinte do rolády.
- Roládu preložte na tanier a nechajte chladnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.
- Pred podávaním nakrájajte na plátky a servírujte ako ľahký predkrm.
Prajem dobrú chuť!
2) Syrová roláda – plnka
Syrová roláda patrí medzi vyhľadávané pochúťky, ktoré sú skvelé na rôzne oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na drobné maškrtenie. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť syrovú roládu s lahodnou náplňou, ktorá zaujme každého. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si tento chutný pokrm, ktorý sa určite stane hviezdou na vašom stole.
Ingrediencie potrebné na syrovú roládu
Na prípravu syrovej rolády budete potrebovať:
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
- 1 balenie tortilly alebo lístkového cesta
- 100 g šunky alebo salámy
- čerstvú zeleninu podľa preferencií (napríklad uhorky, paprika, paradajky)
- soľ a korenie na dochutenie
- petržlenovú vňať na dekoráciu
Postup na prípravu syrovej rolády
Začnite tým, že si umyjete a nakrájate zeleninu na drobné kúsky. V miske zmiešajte tvaroh so nastrúhaným syrom a dobre premiešajte. Následne pridajte nasekanú šunku a zeleninu. Zmes dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
Na pracovnej ploche rozložte tortillu alebo lístkové cesto. Na cesto rovnomerne rozotrite syr a zeleninovú náplň, pričom okraje nechajte voľné. Roládu pevne zrolujte a skontrolujte, či nie je nikde otvorená. Ak používate lístkové cesto, môžete ho pred pečením potrieť vajíčkom pre zlatožltú farbu.
Roládu je dobré nechať odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu pred podávaním. Na koniec ju nakrájajte na plátky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Servírujte ju ako predjedlo alebo hlavnú misku a užite si jej výnimočnú chuť!