Syrová roláda s mascarpone

Syrová roláda s mascarpone … 

Zloženie:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g syra Gouda (alebo iného tvrdého syra)
  • 4 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • soľ
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu

 

Syrová roláda s mascarpone

Postup:

  1. Nastrúhajte syrovo Gouda na jemno pomocou strúhadla.
  2. Oddelte žĺtky od bielkov.
  3. V miske skombinujte mascarpone, gouda syr a žĺtky. Dochucujte soľou a dôkladne zamiešajte.
  4. Vyšľahajte bielky do pevnej konzistencie.
  5. Do zmesi s žĺtkami pridajte maslo a múku s práškom do pečiva. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  6. Nakoniec opatrne vmiešajte vyšľahané bielky.
  7. Plech pokryte papierom na pečenie a rozotrite na ňom cesto s hrúbkou približne 1 cm.
  8. Vložte plech do vopred zahriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 15 – 20 minút, kým roláda nezíska zlatohnedú farbu.
  9. Po upečení nechajte roládu vychladnúť a potom ju opatrne prevráťte na ďalší kus papiera na pečenie.
  10. Roládu posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a opatrne ju zrolujte.
  11. Roládu prikryte a nechajte ju v chladničke aspoň hodinu odpočívať pred podávaním.

Dúfam, že vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť!

 

Syrová roláda s mascarpone - 2

2) Syrová roláda s mascarpone

Zloženie:

Na základ:

  • 200 g jemného tvarohu
  • 150 g mascarpone
  • 3 vajcia
  • 50 g strúhanej parmezánového syra
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti

Na plnku:

Slepačia polievka od babičky

Slepačia polievka od babičky

Čítať viac »

  • 150 g mascarpone
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napríklad pažítka alebo bazalka) na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava základu:

    • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech na pečenie (rozmer približne 30×25 cm) s papierom na pečenie.
    • V miske spojte jemný tvaroh, mascarpone a vajcia, aby vznikla hladká zmes.
    • Pridajte strúhaný parmezán, prášok do pečiva, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli homogénnu zmes.
  2. Pečenie základu:

    • Nalejte tvarohovú zmes na pripravený plech a rovnomerne rozložte.
    • Pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým základ nie je zlatohnedý a pevný na dotyk.
    • Po upečení nechajte základ vychladnúť na plechu.
  3. Príprava plnky:

    • V miske skombinujte mascarpone, nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Roláda:

    • Vychladnutý základ opatrne prevráťte na čistú utierku, aby sa nezlomil.
    • Opatrne zložte utierku, pričom dbajte na to, aby ste základ nezlomili.
    • Rozotrite pripravenú plnku rovnomerne na základ, pričom sa vyhnite okrajom (asi 1-2 cm).
    • Pomocou utierky zrolujte základ s plnkou do rolády.
  5. Chladenie a servírovanie:

    • Roládu zabalte do fólie a nechajte ju aspoň hodinu v chladničke, aby stuhla.
    • Pred podávaním nakrájajte roládu na plátky a ozdobte čerstvými bylinkami.

Túto syrovú roládu s mascarpone môžete servírovať ako predjedlo, na oslavy alebo ako chutné popoludňajšie občerstvenie. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *