Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka

Mäkké syrové pagáčiky, krehké ako pavučina. Rád vám ponúknem recept na syrové pagáčiky, ktoré budú jemné a nadýchané ako pavučina. Tu je jednoduchý a chutný návod:

Suroviny, ktoré potrebujete:

  • 500 g múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 kusy vajec
  • 200 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo edam)
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

 

Syrové pagáčiky jak pavučinové

  1. V hlbokom tanieri zmiešajte múku, cukor, soľ a kvasnice.
  2. Pridajte mlieko, olej a vajcia a dôkladne premiešajte.
  3. Uhnite hladké cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa jeho objem zdvojnásobí.
  4. Na vykysnuté cesto opäť vliečte a vmiešajte nastrúhaný syr a mleté korenie.
  5. Vytvorte malé guľôčky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Nechajte pagáčiky chvíľu odpočívať, kým sa nepatrne zväčšia.
  7. V predhriatej rúre na 180 °C pečte pagáčiky približne 12-15 minút, až kým nezískajú krásne zlatistú farbu.
  8. Po upečení ich nechajte vychladnúť na mriežke a podávajte teplé.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúce syrové pagáčiky, ktoré budú krehké a chrumkavé. Prajem vám dobrú chuť!

 

Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka - 2

2) Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g tvarohu (môže byť aj jemný)
  • 200 g masla (pri izbovej teplote)
  • 1 vajce
  • 1 balenie prášku do pečiva (12 g)
  • 200 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo tvrdý syr)
  • Soľ podľa vlastnej chuti
  • Mlieko na potretie pagáčikov
  • Semienka na posypanie (napríklad sezamové alebo makové)

Postup prípravy:

Jogurtové lievance (videorecept)

Jogurtové lievance (videorecept)

Čítať viac »

  1. Príprava cesta:

    • Vo veľkej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ.
    • V inej miske dôkladne spojte tvaroh, mäkké maslo a vajce, a premiešajte na hladkú zmes.
    • Následne pridajte pripravenú múku a nastrúhaný syr. Rukami alebo mixérom uhnite mäkké a hladké cesto. Ak by však bolo cesto príliš lepkavé, pridajte trošku múky.
  2. Tvarovanie pagáčikov:

    • Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
    • Po uplynutí doby odpočinku cesto vyberte a na pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkajte na hrúbku približne 1 cm.
    • Z cesta vykrajujte malé kolieska alebo štvorce (priemer okolo 5 cm).
  3. Pečenie:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Pagáčiky poukladajte na plech s papierom na pečenie. Každý pagáčik potrite mliekom a posypte semienkami podľa vlastného výberu.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Podávanie:

    • Pagáčiky podávajte teplé či chladené. Môžete ich servírovať ako predjedlo, chutné občerstvenie na párty alebo súčasť bufetu.

Tip: Tieto pagáčiky vynikajú aj s pridaním byliniek, ako je majorán alebo oregano, pre zaujímavejší chuťový zážitok. Vhodné sú aj s rôznymi omáčkami alebo jogurtom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. JollyPanda píše:

    Wow, tento recept na syrové pagáčiky je skvelý! Už sa teším, ako ich vyskúšam. Mám rád jednoduché recepty, ktoré dokážem pripraviť aj s deťmi. Myslím, že budú nadšení, keď uvidia, ako krásne sa pagáčiky pečú a vonia to skvele! Takisto si myslím, že pridať bylinky je úžasný nápad! Môj obľúbený syr je eidam a určite ho použijem. A tá kombinácia s tvarohom znie veľmi zaujímavo! Určite vám dám vedieť, ako to dopadlo. Ak to bude tak chutné, ako vyzerá na obrázku, určite ich budem piecť častejšie. Teším sa na chrumkavý povrch a mäkké vnútro! Vrelo odporúčam všetkým, aby to vyskúšali. Je to skvelé jedlo na rodinné stretnutia alebo párty! Pozdravujem všetkých milovníkov varenia a pečenia!

    1. SunnyBunny píše:

      Mňam! Tento recept vyzerá naozaj chutne! Syrové pagáčiky sú mojou obľúbenou pochúťkou a som veľmi rád/a za tento jednoduchý postup. Už som si poznamenal/a ingrediencie a plánujem ich pripraviť tento víkend pre moju rodinu. Každý ich má rád a som si istý/á, že budú mať úspech! Najviac sa mi páči myšlienka pridať semienka na posypanie – dodajú tomu super chuť a šmrnc. Určite aj ja skúšam pridať niečo extra – možno bylinky alebo iný druh syra? Uvidíme! Naozaj sa nemôžem dočkať toho lahodného výsledku z rúry!