Ahoj! Mám radosť, že ti môžem pomôcť s receptom na výdatnú francúzsku cibuľačku. Tu je jednoduchý spôsob, ako si ju pripraviť:
Výdatná francúzska cibuľačka
Budeme potrebovať:
- 500 g cibule (nakrájaná na tenké prúžky)
- 2 až 3 lyžice masla
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 4 plátky bagety alebo francúzskeho chleba
- 200 g strúhaného syra gruyère
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Výdatná francúzska cibuľačka
Príprava:
- Na panvici rozohrej maslo a pridaj nakrájanú cibuľu. Opekaj ju na strednom plameni, kým nezíska zlatistý vzhľad a nebude mäkká.
- A postupne pridávaj hovädzí vývar a var asi 30 minút, kým cibuľa dôkladne nezmäkne.
- Na panvici opeč plátky bagety alebo chleba dozlatista a otoč ich.
- Do každej misky nalievaj polievku a pridaj plátok opečeného chleba. Posyp strúhaným syrom.
- Zapni gril alebo vlož misky do predhriatej rúry pod grilovaciu funkciu, až kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
- Ochuť polievku soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
Dúfam, že ti tento recept zachutí! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa spýtať. Dobrú chuť!
2) Sýta francúzska cibuľačka
Francúzska cibuľačka patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré sú veľmi populárne. Táto polievka sa vyznačuje svojou silnou chuťou a lákavým vzhľadom. V nasledujúcich bodoch ti predstavím autentický recept, ktorý ťa určite zaujme.
Ingrediencie potrebné na prípravu cibuľačky
Aby si si pripravil túto lahodnú cibuľačku, budeš potrebovať:
- 4 veľké cibule
- 50 g masla
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 200 ml bieleho vína
- 1 ČL cukru
- soľ a korenie podľa chuti
- šťava z 1 citrónu
- 100 g syra Gruyère
- 1 bagetu
Postup na prípravu
1. Najprv nakrájaj cibuľu na tenké plátky a na panvici roztop maslo. Pridaj nakrájané cibule a nechaj ich pomaly restovať, až kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu. Pridaj cukor, aby sa cibuľa karamelizovala.
2. Potom vlej biele víno a nechaj ho odležať, aby alkohol vyprchal. Následne pridaj hovädzí vývar, soľ a korenie. Var aspoň 30 minút.
3. Nakoniec si nakrájaj bagetu na plátky a zapeč ich na panvici alebo v rúre, kým nebudú chrumkavé. Podávaj polievku s plátkami bagety navrchu, posypanými nastrúhaným syrom Gruyère.
Tento recept na výdatnú francúzsku cibuľačku ti prinesie nielen chuťový zážitok, ale aj pocit pohodlia, ideálny pre chladné večery. Dobrú chuť!