Sýta francúzska cibuľačka

 

Ahoj! Mám radosť, že ti môžem pomôcť s receptom na výdatnú francúzsku cibuľačku. Tu je jednoduchý spôsob, ako si ju pripraviť:

Výdatná francúzska cibuľačka

Budeme potrebovať:

  • 500 g cibule (nakrájaná na tenké prúžky)
  • 2 až 3 lyžice masla
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 4 plátky bagety alebo francúzskeho chleba
  • 200 g strúhaného syra gruyère
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

 

Výdatná francúzska cibuľačka

Príprava:

  1. Na panvici rozohrej maslo a pridaj nakrájanú cibuľu. Opekaj ju na strednom plameni, kým nezíska zlatistý vzhľad a nebude mäkká.
  2. A postupne pridávaj hovädzí vývar a var asi 30 minút, kým cibuľa dôkladne nezmäkne.
  3. Na panvici opeč plátky bagety alebo chleba dozlatista a otoč ich.
  4. Do každej misky nalievaj polievku a pridaj plátok opečeného chleba. Posyp strúhaným syrom.
  5. Zapni gril alebo vlož misky do predhriatej rúry pod grilovaciu funkciu, až kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  6. Ochuť polievku soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.

Dúfam, že ti tento recept zachutí! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa spýtať. Dobrú chuť!

Sýta francúzska cibuľačka-2

Thajská ostrokyslá polievka

Thajská ostrokyslá polievka

Čítať viac »

2) Sýta francúzska cibuľačka

Francúzska cibuľačka patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré sú veľmi populárne. Táto polievka sa vyznačuje svojou silnou chuťou a lákavým vzhľadom. V nasledujúcich bodoch ti predstavím autentický recept, ktorý ťa určite zaujme.

Ingrediencie potrebné na prípravu cibuľačky

Aby si si pripravil túto lahodnú cibuľačku, budeš potrebovať:

  • 4 veľké cibule
  • 50 g masla
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 200 ml bieleho vína
  • 1 ČL cukru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • šťava z 1 citrónu
  • 100 g syra Gruyère
  • 1 bagetu

Postup na prípravu

1. Najprv nakrájaj cibuľu na tenké plátky a na panvici roztop maslo. Pridaj nakrájané cibule a nechaj ich pomaly restovať, až kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu. Pridaj cukor, aby sa cibuľa karamelizovala.

2. Potom vlej biele víno a nechaj ho odležať, aby alkohol vyprchal. Následne pridaj hovädzí vývar, soľ a korenie. Var aspoň 30 minút.

3. Nakoniec si nakrájaj bagetu na plátky a zapeč ich na panvici alebo v rúre, kým nebudú chrumkavé. Podávaj polievku s plátkami bagety navrchu, posypanými nastrúhaným syrom Gruyère.

Tento recept na výdatnú francúzsku cibuľačku ti prinesie nielen chuťový zážitok, ale aj pocit pohodlia, ideálny pre chladné večery. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

15 Komentárov

  1. ZelenýPohár píše:

    Tento recept na francúzsku cibuľačku vyzerá skvele! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Mám rád polievky, najmä keď sú takéto sýte a chutné. Určite prídem s niečím podobným na rodinné stretnutie!

  2. Kocúr123 píše:

    Ahoj! Tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem cibuľačky a táto vyzerá naozaj lahodne. Určite si to pripravím cez víkend. Dúfam, že mi to bude chutiť tak ako vyzerá!

  3. HravýJanko píše:

    Wow, tento recept je úžasný! Cibuľačka mi vždy pripomína domov a teplé večere s rodinou. Myslím, že sa k nemu pridám aj s vlastnými prísadami. Ďakujem za inšpiráciu, určite sa mi podarí!

  4. RužováLopta píše:

    Zdravím! Musím povedať, že tento recept na cibuľačku ma úplne zaujal! Už mám chuť na niečo teplé a chutné. Rada varím pre svojich priateľov a toto bude určite hitom na našich stretnutiach!

  5. MliečnaCesta píše:

    Ahoj všetci! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky. Francúzska cibuľačka je jedna z mojich obľúbených polievok a už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma. Vďaka za zdieľanie tohto skvelého receptu!

  6. Kocúr123 píše:

    Tento recept na francúzsku cibuľačku je úžasný! Konečne som sa odhodlal ho vyskúšať a bol som nadšený. Cibuľa krásne skaramelizovala a syr sa roztopil tak akurát. Odporúčam všetkým, ktorí milujú chutné polievky!

  7. JankoM píše:

    Francúzska cibuľačka je moja obľúbená polievka! Tento recept je super jednoduchý a výsledok je fantastický. Určite si ho zopakujem aj s priateľmi, aby sme si pochutili spoločne. Ďakujem za tip!

  8. Slnečnica88 píše:

    Wow, tento recept ma úplne dostal! Cibuľačka bola lahodná a plná chuti. Veľmi sa mi páči, ako sú ingrediencie jednoduché a ľahko dostupné. S určitosťou to pripravím znova, keď príde zima!

  9. Rybka4ever píše:

    Jéj, tento recept na cibuľačku vyzerá skvelo! Určite vyskúšam túto verziu s bielym vínom. Vždy som ju robila len s vývarom. Teším sa na to, akú chuť to dodá mojej polievke!

  10. Kvetinka77 píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem na chladné dni! Polievka vyzerá tak sýto a voňavo. Musím povedať, že kombinácia s bagetou a syrom Gruyère ma úplne oslovila. Dobrú chuť prajem všetkým!

  11. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na francúzsku cibuľačku je úžasný! Vyskúšal som ho a bol veľmi chutný. Cibuľa sa krásne skaramelizovala a syr sa roztopil perfektne. Odporúčam všetkým, aby si to pripravili doma!

  12. ZlatáMia píše:

    Môj obľúbený recept na polievku! Cibuľačka je taká lahodná a sýta. Kombinácia so syrom Gruyère je jednoducho skvelá. Určite si to zopakujem čoskoro, veľmi ma to potešilo!

  13. Bublinka89 píše:

    Super recept! Nikdy by ma nenapadlo, že cibuľa môže byť taká chutná v polievke. K tomu chrumkavé bagetky a roztopený syr – mňam! Môžem len odporučiť, určite budete nadšení ako ja.

  14. PohodovýPavel píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na zimu! Sýta cibuľačka mi vždy zahreje srdce aj žalúdok. Ďakujem za tento fantastický recept, určite si ho ešte veľakrát pripravím doma!

  15. Radosť2023 píše:

    Francúzska cibuľačka je jednoducho dokonalosť! Doma sme ju pripravili podľa tvojho receptu a bola sme všetci nadšení. Chuť bola bohatá a dokonale vyvážená. Určite odporúčam každému vyskúšať!