Sýta francúzska cibuľačka

Ahoj! Rád ti pomôžem s receptom na sýtu francúzsku cibuľačku. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžeš vyskúšať:

Sýta francúzska cibuľačka

Potrebujeme:

  • 500 g cibule (nakrájané na tenké prúžky)
  • 2 až 3 lyžice masla
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 4 plátky bagety alebo francúzskeho chleba
  • 200 g strúhaného syra gruyère
  • soľ
  • čerstvo namletý čierny korenie

 

Sýta francúzska cibuľačka

Postup:

  1. V hrnci rozohrej maslo a pridaj nakrájanú cibuľu. Orestuj ju na strednom plameni, až kým nebude zlatistá a mäkká.
  2. Postupne pridávaj hovädzí vývar a nechaj variť asi 30 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Na panvici opekaj plátky bagety alebo chleba dozlatista a otoč ich dole hore.
  4. Do každej misky nalej polievku a pridaj jednu plátku opečeného chleba. Posypte strúhaným syrom.
  5. Zapáľ gril alebo vlož misky do predhriatej rúry pod grilovaciu fóliu, až kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  6. Ochutnaj polievku soľou a čiernym korením podľa chuti.

Dúfam, že ti tento recept chutí! Ak máš ešte nejaké otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Francúzska cibuľačka je obľúbený pokrm, ktorý sa teší širokej popularite. Táto polievka je známa svojou bohatou chuťou a lákavým vzhľadom. V nasledujúcich bodoch vám predstavíme originálny recept, ktorý si zacloní vašu pozornosť.

Ingrediencie na prípravu cibuľačky

Aby ste si pripravili túto delikátne cibuľačku, budete potrebovať:

  • 4 veľké cibule
  • 50 g masla
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 200 ml bieleho vína
  • 1 ČL cukru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • šťava z 1 citrónu
  • 100 g syra Gruyère
  • 1 bagetu

Postup na prípravu

1. Najprv nakrájajte cibuľu na tenké plátky a na panvici rozpustite maslo. Pridajte nakrájané cibule a nechajte ich pomaly restovať, až kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu. Pridajte cukor, aby sa cibuľa karamelizovala.

2. Potom pridajte biele víno a nechajte ho odstáť, aby alkohol vyprchal. Následne pridajte hovädzí vývar, soľ a korenie. Nechajte povariť aspoň 30 minút.

3. Na konci si nakrájajte bagetu na plátky a zapečte ich na panvici alebo v rúre, kým budú chrumkavé. Polievku podávajte s plátkami bagety navrchu, posypanými nastrúhaným syrom Gruyère.

Tento recept na sýtu francúzsku cibuľačku vám prinesie nielen chuťový zážitok, ale aj pocit útulnosti, ideálny na chladné večery. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

15 Komentárov

  1. ZelenýPohár píše:

    Tento recept na francúzsku cibuľačku vyzerá skvele! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Mám rád polievky, najmä keď sú takéto sýte a chutné. Určite prídem s niečím podobným na rodinné stretnutie!

  2. Kocúr123 píše:

    Ahoj! Tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem cibuľačky a táto vyzerá naozaj lahodne. Určite si to pripravím cez víkend. Dúfam, že mi to bude chutiť tak ako vyzerá!

  3. HravýJanko píše:

    Wow, tento recept je úžasný! Cibuľačka mi vždy pripomína domov a teplé večere s rodinou. Myslím, že sa k nemu pridám aj s vlastnými prísadami. Ďakujem za inšpiráciu, určite sa mi podarí!

  4. RužováLopta píše:

    Zdravím! Musím povedať, že tento recept na cibuľačku ma úplne zaujal! Už mám chuť na niečo teplé a chutné. Rada varím pre svojich priateľov a toto bude určite hitom na našich stretnutiach!

  5. MliečnaCesta píše:

    Ahoj všetci! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky. Francúzska cibuľačka je jedna z mojich obľúbených polievok a už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma. Vďaka za zdieľanie tohto skvelého receptu!

  6. Kocúr123 píše:

    Tento recept na francúzsku cibuľačku je úžasný! Konečne som sa odhodlal ho vyskúšať a bol som nadšený. Cibuľa krásne skaramelizovala a syr sa roztopil tak akurát. Odporúčam všetkým, ktorí milujú chutné polievky!

  7. JankoM píše:

    Francúzska cibuľačka je moja obľúbená polievka! Tento recept je super jednoduchý a výsledok je fantastický. Určite si ho zopakujem aj s priateľmi, aby sme si pochutili spoločne. Ďakujem za tip!

  8. Slnečnica88 píše:

    Wow, tento recept ma úplne dostal! Cibuľačka bola lahodná a plná chuti. Veľmi sa mi páči, ako sú ingrediencie jednoduché a ľahko dostupné. S určitosťou to pripravím znova, keď príde zima!

  9. Rybka4ever píše:

    Jéj, tento recept na cibuľačku vyzerá skvelo! Určite vyskúšam túto verziu s bielym vínom. Vždy som ju robila len s vývarom. Teším sa na to, akú chuť to dodá mojej polievke!

  10. Kvetinka77 píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem na chladné dni! Polievka vyzerá tak sýto a voňavo. Musím povedať, že kombinácia s bagetou a syrom Gruyère ma úplne oslovila. Dobrú chuť prajem všetkým!

  11. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na francúzsku cibuľačku je úžasný! Vyskúšal som ho a bol veľmi chutný. Cibuľa sa krásne skaramelizovala a syr sa roztopil perfektne. Odporúčam všetkým, aby si to pripravili doma!

  12. ZlatáMia píše:

    Môj obľúbený recept na polievku! Cibuľačka je taká lahodná a sýta. Kombinácia so syrom Gruyère je jednoducho skvelá. Určite si to zopakujem čoskoro, veľmi ma to potešilo!

  13. Bublinka89 píše:

    Super recept! Nikdy by ma nenapadlo, že cibuľa môže byť taká chutná v polievke. K tomu chrumkavé bagetky a roztopený syr – mňam! Môžem len odporučiť, určite budete nadšení ako ja.

  14. PohodovýPavel píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na zimu! Sýta cibuľačka mi vždy zahreje srdce aj žalúdok. Ďakujem za tento fantastický recept, určite si ho ešte veľakrát pripravím doma!

  15. Radosť2023 píše:

    Francúzska cibuľačka je jednoducho dokonalosť! Doma sme ju pripravili podľa tvojho receptu a bola sme všetci nadšení. Chuť bola bohatá a dokonale vyvážená. Určite odporúčam každému vyskúšať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *