Výdatná šampiňónová polievka s krúpami predstavuje skvelú alternatívu na chladné dni alebo jednoducho ako predjedlo. Ten správny recept nájdete nižšie:
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých šampiňónov
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na menšie kusy
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálky krúp (môžete použiť krúpy</a) podľa vlastného výberu)
- 1/2 šálky smotany určené na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu
Výdatná šampiňónová polievka s krúpami
Príprava:
- V hrnci rozohrejte maslo a pridajte doň cibuľu a cesnak. Orestujte ich tak, aby boli zlatisté.
- Do hrnca pridajte nakrájané šampiňóny a varte, kým nezmäknú a nepustia šťavu.
- Pridajte zeleninový vývar a priveste k varu. Následne znížte teplotu a nechajte polievku vrieť približne 10 minút.
- Medzitým si pripravené krúpy uvaríme. V menšom hrnci ich varte vo vode so soľou, podľa návodu na obale. Potom ich sceďte a pridajte do polievky.
- Na varenú polievku pridajte smotanu na varenie a nechajte ju prevrieť. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa svojich preferencií.
- Podávajte polievku v miskách a ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou.
Vychutnajte si túto chutnú a výdatnú šampiňónovú polievku s krúpami!
2) Sýta šampiňónová polievka s krúpami
Chcete si pripraviť skvelú, nutritívnu a výdatnú polievku? Táto šampiňónová polievka s krúpami je ideálnou voľbou pre milovníkov hubových jedál. Tento recept, nabitý výraznou chuťou a farebným vzhľadom, je perfektný na chladné dni, keď potrebujeme dodať telu energiu.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na vytvorenie tejto harmonickej polievky budete potrebovať:
- 250 g šampiňónov
- 2 stredne veľké cibule
- 1 stredná mrkva
- 100 g krúp
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa preference
- čerstvý petržlen na dekoráciu
Postup na prípravu polievky
Na začiatku si nakrájame šampiňóny, cibuľu a mrkvu. Na panvicu nalejeme olivový olej a orestujeme cibuľu do zlatista. Pridáme mrkvu a šampiňóny a dusíme ich, kým nie sú mäkké. Následne pridáme krúpy a zalejeme zeleninovým vývarom. Polievku varíme asi 30 minút, alebo kým sa krúpy neuvarí. Na záver ochutíme soľou a korením a podávame posypané čerstvým petržlenom.
Na zdravie a dobrú chuť!