Predstavujeme vám recept na taliansku polievku z kelu:
Suroviny:
- 1 hlávka kelu, narezaná na tenké pásiky
- 2 cibuľe, drobne nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 2 mrkvy, narezané na kolieska
- 2 zemiaky, narezané na kocky
- 1 konzerva rajčín (400 g)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu
Polievka z kelu po taliansky
Postup:
- Zohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezačnú zhnednúť.
- Vložte nakrájané zemiaky a mrkvu, následne aj nakrájaný kel. Opečte ich všetky spolu približne 5 minút, kým sa kel nezmäkne.
- Pridajte konzervované rajčiny a zeleninový vývar. Nalejte vývar do hrnca a privarte polievku.
- Znížte teplotu a varte polievku ďalších 15-20 minút, kým zelenina nebude dostatočne mäkká.
- Podľa vlastnej chuti dochuťte soľou a korením.
- Podávajte polievku teplú a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť!