Tu je recept na taliansku kelovú polievku:
Suroviny:
- 1 hlava kelu, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 cibule, jemne nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 konzerva paradajok (400 g)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Talianská kélová polievka
Postup:
- V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, až kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
- Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a nakoniec aj nakrájaný kel. Opečte ich spolu asi 5 minút, kým sa kel zosoftí.
- Pridajte konzervované paradajky a zeleninový vývar. Prelejte do hrnca vývar a nechajte polievku prevrieť.
- Znížte teplotu a nechajte polievku variť ešte približne 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Podávajte polievku horúcu a ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!