Tu je recept na taliansku kelovú polievku:

Suroviny:

  • 1 hlava kelu, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 konzerva paradajok (400 g)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Talianská kélová polievka

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, až kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
  2. Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a nakoniec aj nakrájaný kel. Opečte ich spolu asi 5 minút, kým sa kel zosoftí.
  3. Pridajte konzervované paradajky a zeleninový vývar. Prelejte do hrnca vývar a nechajte polievku prevrieť.
  4. Znížte teplotu a nechajte polievku variť ešte približne 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  6. Podávajte polievku horúcu a ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *