Talianske lasagne s mletým mäsom

Ak sa vám páči talianska klasika, ponúkam vám recept na popcornové lasagne s mletým mäsom. Tu je návod na prípravu tohto lahodného jedla:

Zoznam potrebných ingrediencií:

  • 400 gramov hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne rozdrvené
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 250 gramov lasagna cestovín
  • 200 gramov nastrúhanej mozzarelly
  • 50 gramov strúhaného parmezánu
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžičky sušenej bazalky

 

Talianske lasagne s mletým mäsom

Postup:

Penne s cuketou a ricottou

Penne s cuketou a ricottou

Čítať viac »

  1. Prehrievajte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až budú mäkké a ľahko zlatisté.
  3. Pridajte mleté hovädzie mäso a osmažte ho, kým nie je celkom prepečené.
  4. Pridajte paradajky a rajčinový pretlak. Dobre premiešajte a varte na nízkom ohni približne 10 minút, aby sa chute spojili. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  5. Medzitým varte lasagne cestoviny v osolenej vriacej vode podľa pokynov výrobcu. Uistite sa, že sú uvarené asi na 2/3.
  6. Vymastite pekáč a pridajte niekoľko lyžíc mäsovej omáčky.
  7. Na dno pekáča uložte vrstvu polovice lasagne cestovín. Na ňu rozprestrite vrstvu mäsovej zmesi a posypte polovicou syra a parmezánu. Tento postup zopakujte aj pre druhú vrstvu.
  8. Na vrchnú vrstvu lasagne položte zvyšnú mäsovú omáčku a všetko posypte zvyšným syrom. Zakryte pekáč a pečte v rúre približne 25 – 30 minút.
  9. Po upečení nechajte lasagne chvíľu odpočívať, potom ich nakrájajte na porcie a podávajte.

Verím, že si pochutíte na týchto talianskych lasagniach. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *