Talianske lasagne s mletým mäsom

Ak máte radi taliansku klasiku, naservírujem vám recept na talianske lasagne s mletým mäsom. Tu je, ako pripraviť túto vynikajúcu jedlá:

Zoznam potrebných surovín:

  • 400 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 konzerva krájených paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 250 gramov lasagne cestovín
  • 200 gramov syra mozzarella, nastrúhaného
  • 50 gramov strúhaného parmezánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžičky sušenej bazalky

 

Talianske lasagne s mletým mäsom

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celsius.
  2. Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú zmäknuté a ľahko zlaté.
  3. Pridajte mleté hovädzie mäso a opečte ho, kým nie je úplne prepečené.
  4. Pridajte paradajky a pretlak. Premiešajte a uvariť na miernom ohni asi 10 minút, aby sa chute prepojili. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  5. Medzitým uvaríme lasagne cestoviny v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Nechajte ich prejsť na 2/3 varené.
  6. Vymastite pekáč a dolejte zopár lyžíc omáčky mäsa.
  7. Na dno pekáča dávajte vrstvu polovice lasagne cestovín. Navrch položte vrstvu mäsovej plnky, rovnomerne rozotrite polovicu syra a parmezánu. Opakujte tento postup pre druhú vrstvu.
  8. Na poslednú vrstvu lasagne položte zvyšnú mäsovú omáčku a posypte zostávajúcim syrom. Zakryte pekáč a pečte v rúre asi 25 – 30 minút.
  9. Po upečení nechajte lasagne odpočinúť pár minút a potom ich porcie rozdelte a podávajte.

Dúfam, že vám tieto talianske lasagne chutia. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *