Tu je návod na prípravu polievky z tekvice s mandľovým mliekom:
Ingrediencie:
- 1 stredná tekvica (hokaido alebo butternut), olúpaná a nakrájaná na kocôčky
- 1 veľká cibuľa, narezaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 400 ml mandľového mlieka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)
Polievka z tekvice – Mandľová
Pokyn:
- Na stredne veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.
- Do panvice pridajte cesnak a kurkumu, miešajte asi 1 minútu, aby sa cesnak začal opražovať a uvoľnil svoju arómu.
- Do zmesi pridajte tekvicu, mandľové mlieko a zeleninový vývar. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa svojej chuti.
- Privarte zmes do varu, potom znížte teplotu na nízku úroveň a nechajte polievku variť, kým tekvica nezmäkne (približne 15-20 minút).
- Odstráňte polievku z ohňa a nechajte ju vychladnúť niekoľko minút.
- Na hladké rozmixovanie polievky použite mixér. Ak chcete dosiahnuť jemnejšiu konzistenciu, prelejte ju cez sitko alebo ju ešte raz mixujte.
- Vráťte polievku späť do hrnca a znovu ju zohrejte na strednom ohni. Ak je prisilno hustá, pridajte trošku vody alebo vývaru, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
- Podávajte polievku v miske, posypanú mletou rascou a ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Servírujte teplú a čerstvo pripravenú.
Prajem vám dobrú chuť!