Tu je vynikajúci recept na polievku z tekvice s maslovými hríbikmi:
Zloženie:
- 1 väčšia tekvica, očistená a nakrájaná na kusy
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého koriandra
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica oleja
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 1/4 šálky vlašských orechov, nasekaných
- 4 prsia maslových hríbikov
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Polievka z tekvice s maslovými hríbikmi
Návod na prípravu:
- V rozsiahlom hrnci rozohrejte maslo a olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, až kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a vývar. Zakryte hrniec a nechajte variť, kým tekvica nezmäkne, približne 20 minút.
- Preneste obsah hrnca do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu. Vráťte späť do hrnca.
- Pridajte mletú škoricu a koriander. Ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a pridajte podľa potreby.
- Na prípravu maslových hríbikov: Prsia nakrájajte na plátky a posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na rozohriatej panvici roztopte maslo a opečte hríbiky na zlatohnedú farbu z oboch strán.
- Vylievať smotanu na varenie do polievky a dôkladne premiešajte. Podávajte horúcu polievku v misách, ozdobenú maslovými hríbikmi a posypanú nasekanými vlašskými orechmi.
Chutné!
2) Tekvicová polievka s maslovými kuriatkami
Polievka z tekvice je mimoriadne chutné a výživné jedlo, ktoré je výborné na chladnejšie dni. Spojenie sladkej tekvice a maslových hríbikov vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu. V tomto recepte sa naučíte, ako si túto lahodnú polievku pripraviť krok za krokom.
Potrebné suroviny
Aby ste si pripravili túto úžasnú polievku z tekvice s maslovými hríbikmi, budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 1 kg čerstvej tekvice
- 200 g maslových hríbikov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie
- olivový olej na opekanie
- trochu smotany na zjemnenie (podľa chuti)
Návod na prípravu
Najprv si pripravte všetky suroviny. Tekvicu umyte, ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. V hrnci na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak do sklovita. Potom pridajte kocky tekvice a krátko ich opražte.
Pridajte zeleninový vývar a varte, kým tekvica nie je mäkká (približne 20 minút). Na panvici medzitým opečte maslové hríbiky do zlatista. Po uvarení tekvice pre mixér polievku dohladka. Nakoniec pridajte maslové hríbiky do rozmixovanej polievky. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Ak chcete, môžete pridať aj smotanu pre väčšiu krémovosť.
Túto vynikajúcu polievku z tekvice môžete podávať s chrumkavým chlebom alebo krutónmi na posypanie. Chutné!